Karate: Fodor Amira szerezte az első magyar aranyat a Gymnasiadén

UP-info  utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.10.26. 09:08
null
Az UTE karatékája nyerte az első magyar aranyat a Bahreinben zajló Gymnasiadén.

A Bahreinben zajló Gymnasiadén 26 sportágban (ebből három parasportág) mérik össze a tudásukat a fiatalok: atlétika, asztalitenisz, birkózás, íjászat, judo, karate, kézilabda, 3x3 kosárlabda, ökölvívás, padel, ritmikus gimnasztika, strandröplabda, sakk, tekvondó, tájékozódási futás, táncsport, tenisz, tollaslabda, aerobik, szertorna, úszás, vívás, para atlétika, para judo, para úszás, valamint para tollaslabda van terítéken. A magyar küldöttség 16 sportágban (ebből 3 para) érdekelt, a csapattól pedig számos érhet várhattunk előzetesen.

Az első versenynapon meg is született az első magyar arany a multisporteseményen: az UTE karatékája, Fodor Amira győzött katában a középiskolások multisporteseményén. A szintén újpesti Loyal Lili és a Budapesti Honvédban versenyző Molnár Virág bronzérmes lett a kata és kumite összevont számában, míg a Loyal Lili, Molnár Virág, Hecker Bojana összetételű magyar kumitecsapat ugyancsak a harmadik helyen végzett, hasonlóan a bronzérmes Kovács Gergely Kristóf, Szűcs Ambrus László, Tóth Zsombor Zoltán alkotta fiúegyütteshez. 

Ám nem csak a karatésok zártak dobogós helyeken: harmadik lett a 48 kilogrammos cselgáncsozó Kiss Viktória, úszásban bronzérmet nyert 100 m gyorson Abolyi-Tóth Glenda, 400 m vegyesen Zanyi Ferdinánd Tamás és 100 m háton Kováts Alex

Így Magyarország egy arannyal és nyolc bronzéremmel áll az éremtáblázaton.

(Kiemelt képünkön: Fodor Amira és Büchler Zsolt szövetségi kapitány Forrás: UTE KARATE)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik