Vízilabda: nem fogy ki ígéretekből az UVSE női szakága

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.10.23. 14:58
null
Az új évadban is sokáig őrizheti veretlenségét az UVSE ifjúsági leány vízilabdacsapata.

Ebben az évadban sem lesz könnyű dolga annak a csapatnak, amely le akarja a győzni a több mint három éve veretlen UVSE ifjúsági leány vízilabdacsapatát a bajnokságban.

A korosztályos pontvadászatban még olyan kiválóságok játszhatnak az idényben, mint az elmúlt évek utánpótlás-világversenyein rendre remeklő Hajdú Kata, Lendvay Zoé, Varró Eszter vagy a náluk is egy évvel fiatalabb Tiba Panna.

Persze, velük (és több társukkal) a felnőttcsapat vezetőedzője, Benczur Márton is komolyan számol egy ideje, mint ahogy a bajnoki címvédő UVSE is tovább épít a fiatalokra:

ismét számos korosztályos játékos bizonyíthat a női ob I-ben is.

A kiváló csapategységet jelzi a felnőtteknél, hogy például a legutóbbi, keddi Szentes elleni 22–4-es siker alkalmával mind a tizenkét mezőnyjátékos eredményes volt legalább egyszer – hat korosztályos pólós volt a keretben, Keszthelyi Sára serdülőként duplázott.

Áts Bertalan, az UVSE női vízilabdaszakágának szakmai igazgatója és leány ifjúsági csapatának edzője nemrégiben így nyilatkozott honlapunknak:

„Az utánpótlás-nevelésben mindig is azt gondoltam az egyik legfontosabbnak, hogy a gyerekek őszintén szeressék a vízilabdát.

Mindehhez pedig elengedhetetlen a jó hangulatú, támogató baráti közeg. Amikor az UVSE 2008-ban megalakult, már akkor is arra törekedtünk, hogy ne csak csapatokat építsünk, hanem egy nagy családot is, amelyben az edzők szívvel-lélekkel nevelik a gyerekeket.”

Az UVSE legutóbb is magabiztosan nyerte az ifi bajnokság nyolcas döntőjét Fotó: Palágyi Barbara

Áts az ifi csapat sikereről elmondta, hogy azok mögött nagy mennyiségű és magas minőségű munka áll.

(Kiemelt képünkön: Tiba Panna Fotó: Palágyi Barbara)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik