Férfi KEK - A Vasas győzelemmel élte túl

A. Z.A. Z.
Vágólapra másolva!
2003.01.18. 23:50
Címkék
Jadran Herceg Novi (jugoszláv)–Vasas-Plaket-Euroleasing 4–5
(1–1, 1–2, 0–1, 2–1)
(1–1, 1–2, 0–1, 2–1)

Igalo, 1000 néző. V: Matache (román), Oszoy (török)
A Vasas gólszerzői: Steinmetz Á. 2, Varga T., Binder, Mátyás
További eredmények: Lukoil Volgográd (orosz)–Jug Dubrovnik (horvát) 9–7, CN Sabadell (spanyol, Kiss Cs. 3)–ASC Duisburg (német) 13–3, Vuliagmeni (görög)–Posillipo Napoli (olasz, Kásás 2, Steinmetz B.) 7–7

Az izraeli delegátus, Mr. Kramer megvizsgálta az igalói uszodát, majd engedélyt adott arra, hogy lejátsszák benne a Jadran–Vasas KEK-negyeddöntő odavágóját. Engedélyt adott –jobb híján…
"Egy huszonötször harminchat méteres szállodai medencéről van szó, a bíró a rajtkövek mögött sétál, érdekes, annyi szent”–mesélte a telefonvégre kapott mester még a kezdés előtt. Somossy József mindenesetre optimistán várta a csatát (maximum a román, török bíróvonal idegesíthette kicsit), bízott csapatában, abban, hogy idegenben is sikerülhet előnyt szerezni a budapesti visszavágóra.
A bemutatásnál is igazolta hírét a montenegrói publikum, fütyült, kiabált, mint ahogy az egész mérkőzés folyamán megpróbálta kizökkenteni az angyalföldi játékosokat. Nem sok sikerrel, hála istennek!
A betegségéből felépülő Steinmetz Ádám egy lefordulásos, és egy ellépős góllal avatta fel az egyébként remekül védő Sefiket, miközben hátul Kósz Zoltán, a szenzációsan védő olimpiai bajnok kapus idegesítette a Jadran tagjait. A nagy hajtásban egyenlített ugyan a hazai alakulat, ám a körülményekkel mindinkább megismerkedő piros-kék pólósok állva hagyták ellenfelüket. A negyedik negyedben már 5–2-re vezetett a kupa címvédője, köszönhetően két belőtt emberfórnak (Mátyás Zoltán és Binder Szabolcs hátulról lőtte át a kézerdőt), valamint egy gyönyörű Varga Tamás akciónak (centerből), továbbá a hibátlan védekezésnek. A végén ugyan felzárkózott Petar Porobics együttese, ám a hazai vereséget így sem tudta elkerülni! Az ezerfős szurkolósereg csalódottan vette tudomásul az eredményt, miközben a vonattal kiutazó (!) ötfős Vasas-tábor boldogan ünnepelte csapatát. Joggal.
"Túléltük. Azt kaptuk, amit vártunk, nem véletlenül játszanak mindig szoros mérkőzéseket. Rendkívül tudatosan védekeznek, szinte mindent a világ egyik legjobb kapusára, a most is remekül védő Sefikre tesznek fel. Gyorsan meg kell említsem, Kósz Zoli is szenzációs volt, sokat köszönhetünk neki –mellette Steinmetz Ádám és Varga Tamás teljesítményét emelném ki. A helyzetkihasználásunkkal elégedetlen, az eredményel, a stabilitással, a fegyelmezettséggel maximálisan elégedett vagyok. Nehéz volt, és ugyan nyerhettünk volna nagyobb különbséggel is, törvényszerű volt, hogy így alakult. A bírók korrektül, nemzetközi felfogásban vezették a találkozót. Meg kellett szakadni egy-egy kiállításért, teljesen más típusú így a játék. Örülünk, hogy előnyt szereztünk, ám az ellenfél védekezését ismerve ki kell jelentsük: nem lefutott a visszavágó. Ezzel a csapat is tisztában van”– értékelt készségesen a lefújást követően Somossy József, aki fiaival vasárnap utazik Budapestre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik