Repülés, megérkezés, edzéssel felérő meccs az Amadora ellen

Vágólapra másolva!
2007.09.27. 23:22
A Brendon-UPC-ZF-Eger magabiztos győzelmet aratott a CN Amadora ellen a vízilabda Euroliga 1. selejtezőkörében Liszabonban. Gerendás György alakulata már a félidőben is 14 góllal vezetett, a végeredmény végül 26-1 lett. A magyar csapat legközelebb a szlovén Olimpija ellen száll vízbe pénteken.
Biros és társai bemelegítettek a hétvégére
NS-archív
Biros és társai bemelegítettek a hétvégére
Biros és társai bemelegítettek a hétvégére
NS-archív
Biros és társai bemelegítettek a hétvégére

Megkezdte szereplését a 2007-2008-as idényben az Eger az Euroligában. A reményeink szerint hosszú utazás első állomása Portugáliába szólította Gerendás György alakulatát, ahol egy hat csapatos selejtezőben kellene kivívni a továbbjutást.

Persze az Euroliga-megmérettetés következő körébe jutni minimális célkitűzés az előző bajnokság bronzérmesének, hisz ehhez elegendő lenne az első négy csapat között végezni. Ez nem jelenthet gondot a nyáron nagyon megerősödött csapatnak - az igazi kihívás a csoportgyőzelem megszerzése. Ebben a (a papírforma szerint) mindössze az olasz Brescia akadályozhatja meg az Eger csapatát.

Ennek megfelelően nem siette el a magyar alakulat a Liszabonba való meg érkezést. Az első ellenfél ugyanis az igen szerény játékerőt képviselő CN Amadora volt. Éppen ezért az egri vezetés elégnek tartotta, hogy a csapat az első találkozó előtt mindössze négy órával érkezzen meg a helyi repülőtérre, s gyakorlatilag onnan egyből az uszodába menve söpörje be első sikerét.

A portugál alakulat legyőzése pedig, az előzetes várakozásoknak megfelelően, nem okozott nehéz feladatot a Brendonnak.

Már az első negyed végén hat gól volt az előnye Biroséknak, ekkor a házigazdák egy gólt azért szereztek. A nagyszünetre azonban már 15-1-el vonultak a csapatok. A vége könnyed 26-1-es siker lett – jöhetnek a keményebb feladtok.

EUROLIGA

1. SELEJTEZŐKÖR:
Brendon-UPC-ZF-Eger-CN Amadora 26-1 (7-1,8-0,9-0, 2-0)
Góllövők: Varga II. 4, Feltham 4, Kiss Cs. 4, Hegedüs 3, Biros 3, Császár 2, Binder 2, Matajsz 2, Nyéki 1, Kis G. 1 ill. Abrunhosa 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik