Vízi Eb: Éjszaka eldől, hogyan változik a program - Benedek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.19. 22:51
null
Benedek nem foglalkozott a plusz pihenőnap lehetőségével (Fotó: Fuszek Gábor)
A magyar férfi vízilabda-válogatott 16–8-ra legyőzte Németországot, így megnyerte a B-csoportot, ezzel pedig nyert egy plusz pihenőnapot, a következő valódi téttel bíró meccs csak jövő hét pénteken vár a fiúkra. Ezzel kapcsolatban is nyilatkozott Benedek Tibor, a válogatott szövetségi kapitánya a németek legyőzése után.

„Volt egy problémánk emberhátrányban, amit nem tudtunk megoldani az első két negyedben, azon kellett változtatnunk, utána már a németek elveszítették azt a ritmust, amit megtaláltak a gyors emberelőny-megjátszásokkal. Jobban bírtuk a mérkőzés végét fizikailag, és megoldottuk a támadásaik levédekezését. A horvátok elleni meccsnek abból a szempontból lehet jelentősége, hogy kivel játszhatunk majd később. A plusz pihenőnappal eddig nem akartam foglalkozni, ma éjszaka eldől, hogyan fog változni a program” – nyilatkozta Benedek Tibor a Magyar Televíziónak.

„A legnagyobb erőnk, hogy nagyon homogén társaság vagyunk, napról napra másnak jön ki a lépés, ma én lőttem öt gólt, de korábban volt ez máshogy is, és lesz is máshogy, ez egészen biztos. Nem hálás műfaj a németek elleni kötelező győzelem a Margitszigeten, főleg nagyközönség, és ilyen nagy diadal után. Kicsit erőszakosabban kezdtek, de sokszor játszottunk ellenük, így tudtuk, hogy ez a második félidőre átfordul. Magas hőfokon égtünk az előző mérkőzésen, ez lelkileg is kivett belőlünk sokat, személy szerint én tudtam volna pihenni még egy napot, hogy úgy érezzem, minden rendben van” – nyilatkozta Varga Dénes a Magyar Televíziónak.

„Egész évben sokat gyakoroltam a centerből való csavarós mozdulatot, úgy gondolom, hogy ez az egyik specialitásom. Annyira belém van ez rögzülve, hogy már rutinból megy, ha leesik a labda, és otthagynak, akkor nekem ez az első mozdulat, ami eszembe jut. Azt nem tudtuk, hogy szoros lehet a meccs vége, de nekünk az volt a legfontosabb, hogy bármi áron nyerjünk, úgy jöttünk ide, hogy ez a legfontosabb meccsünk. Annak ellenére, hogy az eleje nem sikerült jól, a végére megnyugodtunk, és fel tudtuk őket őrölni. A nyugalom volt a kulcs a második félidőben” – fogalmazott Hárai Balázs.

VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (MARGITSZIGET) – EMLÉKEZTETŐ
FÉRFIAK, 4. FORDULÓ
B-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–NÉMETORSZÁG–16–8
(4–3, 5–4, 3–0, 4–1)
Hajós uszoda, 5900 néző. Vezette: Toygarli (török), Margeta (szlovén)
MAGYARORSZÁG: NAGY V. – Gór-Nagy, SZIVÓS 1, VARGA DÉNES 5, HÁRAI 2, Varga Dániel 1
Madaras 1 Csere: Tóth M., Decker Á. 1, HOSNYÁNSZKY 2, VÁMOS 2, ERDÉLYI 1
NÉMETORSZÁG: Schenkel – Öler 1, NOSSEK 2, Real 2, Eidner, BUKOWSKI, M. STAMM 2. Csere: Kong (kapus), Schlotterbeck 1, Van der Bosch, Jüngling, Schüller, Obschernikat
Gól – emberelőnyből: 8/7, ill. 9/3
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. –
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Gór-Nagy (24. p.), Jüngling (29. p.), Schüller (30. p.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik