Férfi vízilabdázóink két góllal kikaptak az olaszoktól a Margitszigeten

Vágólapra másolva!
2024.07.12. 21:12
Vigvári Vendel kezén a labda (Fotó: Koncz Márton)
A magyar férfi vízilabda-válogatott 13–11-re kikapott Olaszországtól a Dominó Trans-kupa pénteki játéknapján.

FÉRFI VÍZILABDA
DOMINÓ TRANS-KUPA, MARGITSZIGET
2. FORDULÓ
OLASZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 13–11 (5–1, 2–3, 4–4, 2–3)
Hajós uszoda, 3000 néző. V: Dervieux (francia), Franulovic (horvát)
OLASZORSZÁG: NICOSIA – DI FULVIO 1, Renzuto, DI SOMMA 2, Bruni 1, Echenique 2, FONDELLI 4. Csere: Velotto, Gianazza, Presciutti 1, Iocchi Gratta 1, Condemi 1. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
MAGYARORSZÁG: Vogel Soma – Fekete G. 1, Varga Dénes, MANHERCZ K. 4, Molnár E., Zalánki 2, Jansik Sz. 1. Csere: BÁNYAI (kapus), Hárai, ANGYAL 2, Vigvári Vince 1, Kovács P., Vigvári Vendel. Szövetségi kapitány: Varga Zsolt
Emberelőny-kihasználás: 9/5, ill. 13/7
Kettős emberelőny-kihasználás: 2/1, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: –, ill. 2/2
Kipontozódott: Echenique (15. p.), Vigvári Vince (17. p.), Renzuto (26. p.)
MESTERMÉRLEG
Alessandro Campagna: – Mindig nehéz Magyarországon győzni, örülök, hogy ezúttal sikerült. Munkából érkeztünk, de annak ellenére jól játszottunk, hogy sokan még nem érték el a csúcsformájukat a csapatból. A magyaroknál Vámos Márton és Nagy Ádám is hiányzott, ám így is nehéz és hasznos volt a mérkőzés, amely jól szolgálta a felkészülést.
Varga Zsolt: – Szerettük volna tíz gól alatt tartani az olaszokat, sajnos nem sikerült. Jól mutatják ezek a meccsek, hogy hol tartunk, sokat kell még dolgoznunk, hogy jobban elkapjuk a ritmust. Lassan lendültünk bele, olykor túljátszottuk a fórokat, a folytatásban mindenképpen csökkentenünk kell a hibák számát.


AMI NEKÜNK NEM SIKERÜLT, összejött a japánoknak: rendes játékidőben legyőzték a franciákat a margitszigeti Dominó Trans-kupán, méghozzá végig vezetve. Mivel az olaszok felülmúlták csütörtökön az ázsiai válogatottat, ha ötméteresek nélkül legyőznek minket, megnyerik a tornát – erre persze gondolni sem akartunk péntek este, amikor megteltek a Hajós uszoda lelátói nemzeti csapatunk újabb összecsapására. A nézőtéren a vízilabdához köthető klasszisok, szakemberek közül felfedezhettük többek közt Cseh Sándort, Faragó Tamást, Hosnyánszky Norbertet, Steinmetz Ádámot, Varga Dánielt.

Jeles nap volt ez Katona Norbertnek, válogatottunk csapatmenedzserének, aki betöltötte 39. életévét – a magyar kapu mögött ülve szomorúan konstatálhatta, hogy a mérkőzés első gólját Gonzalo Echenique szerezte, de szerencsére postafordultával érkezett Manhercz Krisztián válasza. Varga Zsolt szövetségi kapitány ezúttal sem számíthatott a beteg Vámos Mártonra, akinek a helyére az olimpiai keretben nem szereplő tartalék, Kovács Péter ugrott be, illetve Nagy Ádám sem kapott szerepet, őt Vigvári Vendel helyettesítette. A magyar és az olasz együttes is már nyilvánvalóan a két hét múlva kezdődő párizsi játékok jegyében gyakorolt, ez Echeniquének például olyan jól ment, hogy rosszkéz-oldalról szinte lemásolta előző találatát.

Kovács kiharcolt egy fórt, nem lőttük be, ebben a műfajban a franciák ellen is szenvedtünk, hét lehetőségből egyszer sem voltunk eredményesek. Csendben 4–1-re elhúztak a látogatók, sőt még az első negyedben beszedtük az ötödiket is, felsejlett tehát, hogy a zágrábi felkészülési találkozóhoz hasonlóan gyatrán kezdjünk, ott 1–6-ról tudtuk döntetlenre menteni az összecsapást (5–1).

Most nem kerültünk ötgólos hátrányba, Vigvári Vince szépített, ráadásul külön öröm, hogy emberelőnyből tette. A következő olasz fór végén viszont annyira rosszul sikerült a befejezés, hogy a labda éppen a kispadon ülő segédedző, Nyéki „Süni” Balázs kezében landolt, vagy megközelíthetjük onnan is, hogy bravúrral kapta el a játékszert a korábbi remek irányító. Angyal Dániel is fórból köszönt be, ám ellenfelünk visszaállította a négygólos differenciát – viszont némileg váratlanul Echenique már a 15. percben kipontozódott, és a harmadik kiállításáért megítélt ötöst kíméletlenül bevágta Manhercz (7–4).

A nagyszünetben köszöntötték a héten világbajnoki címet szerző U18-as fiúválogatottat, amelynek oszlopos tagja Benedek Mór – édesapja, a legendás Benedek Tibor pénteken lett volna 52 esztendős, de már négy éve nincs köztünk. Ötödik találatunk is ötméteresből született, ezúttal Fekete Gergő hajtotta végre az ítéletet, azonban a különbség nem csökkent. Nem úgy a 100. válogatottságának örvendő Jansik Szilárd fórból szerzett gólja után (8–6), azonban Olaszország lendülete nem csökkent, tizedik találata például gyönyörűen végrehajtott akciót követően született a ferencvárosi Edoardo Di Somma jóvoltából (11–8).

Mínusz háromról kezdtük az utolsó nyolc percet, amely során Zalánki Gergő bombagólt szerzett, Fekete Gergő az égbe lőtt egy emberfórt, a harmadik negyedben beszálló Bányai Márk szép védéseket mutatott be, míg Manhercz megszerezte a negyedik, Angyal a második gólját – de a lényeg szinte változatlan maradt, 13–11-re kikaptunk, vagyis az olaszok tornagyőztesek, mi pedig szombat délelőtt Japánnal játszunk.

 


A másik mérkőzésen
Franciaország–Japán 12–13 (2–4, 2–2, 4–5, 4–2)

AZ ÁLLÁS
1. Olaszország

2

2

26–23

6

2. Japán

2

1

1

25–25

3

3. MAGYARORSZÁG

2

1

1

20–22

2

4. Franciaország

2

1

1

21–22

1

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik