Kaposváron is gálázott, négy között az FTC a póló MK-ban

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2024.10.25. 21:32
Fotó: fradi.hu
Az FTC kettős győzelemmel jutott tovább, a Honvéd nagy lépést tett a négyes döntő felé, a BVSC viszont nem bírt a Szentessel a férfi vízilabda Magyar Kupában.

Egy híján ötven gólig jutott a Magyar Kupában (is) címvédő Ferencváros a Kaposvár elleni párharcban, vagyis kétség sem férhetett ahhoz, hogy Nyéki Balázs együttese ott lesz a négyes döntőben. A továbbjutás már a Népligetben eldőlt, de a kaposvári visszavágón sem lassított az FTC, amely a Jadran Split elleni BL-rangadóra készül, bár a zöld-fehérek félelmetes formája láttán inkább a horvátoknak kell készülniük.

A negyeddöntő többi párharcában szombaton rendezik a visszavágókat, de már a pénteki első mérkőzések is tartogattak izgalmakat. A kupasorozat meglepetéscsapata, a Szentes például alig két perc alatt egyértelművé tette, hogy a Szőnyi útra sem feltartott kézzel érkezett, Szatmári Kristóf életerős lövései megadták a BVSC elleni csörte alaphangját. Kis Gábor együttese támadásban hatékonyan, védekezésben fegyelmezetten játszott, a szentesi labdaszerzések és blokkok oktatófilm jeleneteként is megállnák a helyüket.

A zuglóiak a második negyedben fordítottak, de az utolsó másodpercben Tóth Gyula egyenlített – írhatnánk, hogy a dudaszó pillanatában, csak hát a duda csütörtököt mondott, ami okozott is némi értetlenséget a medencében. Tóth egyébként a nagyszünet után megismételte mozdulatsorát, ismét gól lett belőle, a Szentes pedig nem engedte ellépni vendéglátóját. A vendégek kettős emberhátrányt is kivédekeztek, majd a záró szakaszban lépéselőnybe kerültek – a vége 12–12 lett, Kis Gábor okkal tapsolta meg csapatát.

Ami a harmadik pénteki mérkőzést illeti, a Honvéd a 76 százalékkal (!) védő Csoma Kristóf vezérletével 10–6-ra nyert Szegeden, így nagy lépést tett a negyeddöntő felé.

FÉRFI VÍZILABDA MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ     
1. MÉRKŐZÉSEK
BVSC-Manna ABC–Metalcom-Szentes 12–12 (1–3, 4–2, 4–4, 3–3)
G: Csapó M. 3, Kovács P. 2, Csacsovszky E., Ekler Zs., Jansik D., Konarik, Mészáros M., Szeghalmi, Tátrai D., ill. Asanyin 3, Szatmári 3, Tóth Gy. 3, Bozó 2, Vékony Á.
Zue.hu Szegedi VE–Endo Plus Service-Honvéd 6–10 (1–3, 1–0, 1–2, 3–5)
G: Leinweber 2, Pörge 2, Kürti, Sánta, ill. Hessels B. 2, Vadovics V. 2, Bencz, Ekler B., Hessels S., Simon H., Sugár, Szépfalvi
VISSZAVÁGÓK
Kaposvári VK–FTC-Telekom 10–24 (2–5, 2–7, 5–6, 1–6)
G: Dőry 4, Bede 3, Aranyi A., Baj, Berta J., ill. Fekete G. 4, Di Somma 3, Varga Vince 3, Jansik Sz. 2, Molnár E. 2, Nagy Ádám 2, Nagy Ákos 2, Vismeg Zs. 2, Manhercz K., Német T., Paján, Vámos
Továbbjutott: az FTC, kettős győzelemmel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik