Kézilabda: a PLER-Budapest U20-ban és U18-ban is a legjobbak között

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.04.26. 09:14
null
Az U20-as és az U18-as fiú kézilabda-bajnokságban is bejutott az évad végi négyes döntőbe a PLER-Budapest csapata; a mindkét korosztálynál edzősködő Tamás Ádámot kérdeztük a siker után.

Évről évre előre tud lépni a PLER-Budapest utánpótlása. A klub kézilabdázói két évvel ezelőtt az U20-asok között döntőt játszhattak a Final Fourban, ám egy góllal kikaptak a Győrtől, tavaly viszont remek teljesítménnyel magabiztosan szerezték meg az aranyérmet a korosztályban, a NEKA-t legyőzve a fináléban.

Egy éve az U18-asok fájó módon maradtak le a négyes döntőről, a remek őszi szezon után a tavasziban elkövetett hibák megbosszulták magukat, végül kevéssel, de lemaradt a Tamás Ádám vezetőedző által irányított gárda az alapszakasz Keleti csoportjának első két, vagyis Final Fourt érő helyéről.

A szakember a jelenlegi évad közepén elmondta az Utánpótlássportnak, bár magabiztosan vezetik a csoportjukat, nem szeretnének ugyanabba a hibába beleesni, mint egy évvel ezelőtt, az együttes pedig elérte a célját: egy hónappal az alapszakasz vége előtt nyugodtan figyelheti az élről a csoport alakulását, ugyanis már biztos, hogy első helyen jut be a négyes döntőbe. Ezen a héten pedig az is eldőlt, hogy az U18-asokhoz csatlakoznak majd az U20-asok is: Császár Ferenc vezetőedzővel (akit másodedzőként Tamás Ádám segít) hatgólos hátrányból jöttek vissza a Békés otthonában, döntetlenre mentették a meccset, amivel bebiztosították a helyüket a legjobbak között.

Az egyesület története során először fordul elő az, hogy mindkét korosztályban ott lesz a Final Fourban, ráadásul ebben az évadban ezt az első klubként mondhatja el magáról.

„Óriási elszántságot láttam a fiúkon az évad összes eddigi meccsén. Ez már tavaly is észrevehető volt, de ennyit számít egy év különbség; rutinban, tapasztalatban előreléptünk, és már biztos, hogy elsőként jutunk be a négyes döntőbe, így a Nyugati csoport második helyezettjével találkozunk majd az elődöntőben.

– mondja Tamás Ádám az U18-asok kapcsán a honlapunknak. – Nagyon boldogok vagyunk, hogy összejött a duplázás, és az U20-asok között is ott leszünk a végelszámolásnál.A Békés ellen megmutatták a legidősebbek, hogy tudnak harcolni, Békésen komoly hátrányból tudtunk felállni. Egy nagy családról beszélünk a fiúk esetében, hiszen nap mint nap találkoznak a csapatok, sokan feljátszanak az U18-ból, szinte folyamatosan együtt készülünk. Jól mutatja ezt, hogy az U18-asaink állva szurkolták végig az U20-asok meccsét, minden gólnál, jó megmozdulásnál tomboltak, ők is hozzátettek az eredmény kiharcolásához.”

A négyes döntőt bő egy hónap múlva rendezik meg.

„Örültünk a srácokkal, de még nem nagyon jött szóba a Final Four. A csapataink több fronton is helytállnak, így most azokra a feladatokra koncentrálunk, igyekszünk felkészülni. Korábban beszéltünk a klubnál arról, hogy milyen jó lenne, ha csapataink bejutnának a végjátékba, viszont nem lesz egyszerű dolgunk a mindkét korosztályban szereplő srácok miatt, egy nap alatt négy meccset mégsem egészséges játszani. Ez azonban kellemes probléma, nagyon várjuk a döntőket!”

(Kiemelt képünkön: a PLER U20-as csapata ünnepli a négyes döntőbe jutást Forrás: PLER)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik