A Miami Orlandóban is elbukott

Vágólapra másolva!
2010.11.25. 07:37
null
Dwight Howard (labdával) jó vezére volt az Orlandónak (Fotó: Reuters)
Címkék
Sorozatban harmadik vereségét szenvedte el a Miami Heat, amely az NBA alapszakaszának 30. játéknapján 104–95-re kikapott az Orlando Magic otthonában. Egymás után 12. alkalommal hagyta el győztesen a pályát a San Antonio, miután hosszabbításban legyűrte a Minnesotát, míg a Chicago kétszeri túlórát követően diadalmaskodott Phoenixben.

 

„A Miaminak időre van szüksége, hogy összeálljon" – nyilatkozta Barack Obama a Heat gyenge idénykezdését látva. Nos, az amerikai elnök bölcsessége az Magic–Heat derbi után is megállta a helyét, LeBron Jamesék ugyanis floridai riválisuk otthonában is alulmaradtak.

Október 29-én a két csapat Miamiban rendezett mérkőzésén 96–70-re a hazaiak nyertek, így a Magicnek volt miért visszavágnia. Vince Carter nem tudta vállalni a játékot, a helyén játszó J.J Redickre azonban nem lehetett panasz, 20 pontjával az Orlando második legeredményesebb játékosa volt Dwight Howard (24 pont, 18 lepattanó) mögött.

A meccs nagy részében a Magic vezetett – amelyben a két technikait begyűjtő, amúgy viszont 17 pontjával és 14 asszisztjával remek meccset záró Jameer Nelson is odatette magát –, hat és fél perccel a vége előtt azonban már az eredményesen zárkózó Miaminál volt az előny (87–88). Hiába kapaszkodtak azonban vissza a vendégek, a hajrá nem az övék volt, így sorozatban harmadszor is vesztesen hagyták el a pályát. A nagy trióból James 25, Wade 18, Bosh pedig 21 pontot szerzett.

A sérült Rajon Rondót eleve nélkülöző Boston az első félidőben a csuklótörést szenvedő Delonte Westet is elvesztette, a New Jersey elleni meccset viszont nem, köszönhetően nagy részt a legszebb napjait idéző Shaquille O'Nealnek. A Celtics óriása 25 ponttal szezonbeli legjobbját produkálta, 11 lepattanójának köszönhetően pedig egymás után a második találkozón jegyzett dupla duplát.

A Minnesota közel állt hozzá, hogy a játéknap legnagyobb meglepetését szolgáltatva legyőzze a San Antoniót, ám hiába volt már 21 pontos előnye is, végül a Spurs hosszabbítást követően megszerezte sorozatban 12. győzelmét is. A rendes játékidő utolsó támadását a Kevin Love (32 pont, 22 lepattanó) és Darko Milicsics (22 pont) által vezérelt Timberwolves vezethette, ám nem tudott élni a lehetőséggel. A Spurs a ráadás lejárta előtt 49 másodperccel vette át először a találkozó során a vezetést, amelyet már nem is engedett ki a kezei közül.

Hasonló forgatókönyv szerint zajlott a Phoenix–Chicago ütközet, azzal a különbséggel, hogy itt a szintén nagy előnyt leadó hazaiak végül kétszeri hosszabbítást követően kaptak ki. A Suns a második negyedben már 23 ponttal is vezetett, ám a Bulls a 35 pontig jutó Derrick Rose vezérletével felállt a padlóról, és végül megnyerte a maratoni mérkőzést.

Az idény során harmadszor szenvedett vereséget a New Orleans, amelynél 18 ponttal volt jobb a Utah.

Raymond Felton 23 pontot és 13 asszisztot jegyzett korábbi csapata, a Charlotte ellen, sorozatban ötödik győzelméhez segítve ezzel a New Yorkot.

Az Oklahoma Cityben nyerő Dallas legjobbja a 34 pontos Dirk Nowitzki és a masszív dupla duplával jelentkező Tyson Chandler (17 pont, 18 lepattanó) volt, Kevin Durant 32 pontja ezúttal nem sokat ért a másik oldalon.

A 25 pontjából 21-et a nagyszünet után jegyző Mo Williams utolsó pillanatban szerzett kosarával a Cleveland 83–81-re megverte a Milwaukee-t, a Cavs így három vereség után nyerni tudott.

Tovább tart a Toronto jó szériája. A zsinórban negyedik győzelmét begyűjtő kanadai gárdát Andrea Bargnani ponttal, Reggie Evans pedig karriercsúcsnak számító 22 lepattanóval segítette a Philadelphia elleni meccsen.

A Detroitot megverő Memphis legjobb dobója Zach Randolph (21 pont) volt, a Golden State-et legyőző Houstonban pedig Kevin Martin (25 pont) vitte a prímet.

 NBA
ALAPSZAKASZ, 30. JÁTÉKNAP
Orlando Magic–Miami Heat  104–95
Phoenix Suns–Chicago Bulls  115–123 – kétszeri hosszabbítás után
Utah Jazz–New Orleans Hornets  105–87
Boston Celtics–New Jersey Nets  89–83
Charlotte Bobcats–New York Knicks  95–99
Memphis Grizzlies–Detroit Pistons  105–84
Toronto Raptors–Philadelphia 76ers  106–90
Cleveland Cavaliers–Milwaukee Bucks  83–81
Houston Rockets–Golden State Warriors  111–101
Oklahoma City Thunder–Dallas Mavericks  103–111
Minnesota Timberwolves–San Antonio Spurs  109–113 – hosszabbítás után

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik