A Lakers ellen ért véget a Miami nyeretlensége

Vágólapra másolva!
2011.03.11. 08:43
null
Nagyágyúk, ha találkoznak: Bryant (Lakers, balra) és James (Miami) csatája (Fotó: Reuters)
Címkék
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 132. játéknapján a Miami Heat–LA Lakers rangadó kiegyenlített mérkőzést és hazai sikert hozott, miután a hajrában 88–88-as állást követően az utolsó két és fél percet a Heat 6–0-ra megnyerte.

A végtelenségig kiegyenlített mérkőzésen a záró negyed előtt kétpontos volt a Lakers előnye, tehát gyakorlatilag egálról indulhatott a hajrá. Már csak két és fél perc volt hátra a rendes játékidőből, még mindig nem dőlt el semmi, amikor a Los Angeles-i oldalon beütött a krach.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri az NBA 2010–2011-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A vendégek legeredményesebbje, a találkozón 24 pontig jutó Kobe Bryant három elrontott triplakísérlete, valamint Pau Gasol és Ron Artest szintén elvétett két-két dobása – ráadásként volt még két labdaeladás is –, összességében vereséget ért. LeBron James ugyanis két büntetőt értékesített, mellette szerzett egy mezőnykosarát, miként Dwyane Wade is, így győzött a Miami. A szezonban nem először, szám szerint 44. alkalommal. A Lakers huszadik vereségét szenvedte el, így a két gárda mutatója (Heat: 44/21, Lakers: 46/20) közel azonos. A győztes gárdában Chris Bosh (24), Wade (20) és James (19) vitte a prímet, véget vetve így a Heat öt mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériájának. A Lakers ellenben nyolc győztes meccs után kapott ki.

A Dirk Nowitzki (23 pont), Shawn Marion (22) és Jason Terry (21) alkotta trió segítette szezonbeli 47. győzelméhez a Dallast, a Mavericks a 127 szerzett pontja esetükben szezoncsúcsnak számít. Hiába dobott Amar'e Stoudemire 36 pontot és jutott még rajta kívül négy csapattársa tíz pont fölé, a Knicks harmincadik vereségét szenvedte el, megszakítva ezzel hármas győztes menetelését.

A Denver a 22 pontot szerző Nene, valamint a 20 pontig, plusz 11 asszisztig jutó Ty Lawson vezérletével nyert, de a sikernek alighanem George Karl edző örült a legjobban, hiszen tizenhárom éve nem tudott győzni Phoenixben. Legutóbb erre 1997. december 28-án volt példa, akkor a Seattle Supersonics trénereként ünnepelhetett. A Nuggest 38. győzelmét aratta, a Suns harmincadik alkalommal szenvedett vereséget. A házigazdák mindegyik pályára lépő játékosa szerzett legalább két pontot – tizenketten próbálkoztak –, de egyikük sem jutott tizennégy fölé. Érdekesség, a vendégoldalon is minden játékos eredményes tudott lenni, ők tizenegyen léptek pályára, náluk a minimum négy pont volt.

NBA
ALAPSZAKASZ, 132. JÁTÉKNAP
Miami Heat–Los Angeles Lakers 94–88
Dallas Mavericks–New York Knicks 127–109
Phoenix Suns–Denver Nuggets 97–116

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik