Lenullázták a Los Angelest, a Torontót, a Chicagót és a Columbust

Vágólapra másolva!
2011.03.18. 10:24
null
Keith Aulie (Toronto, felül) és Ryan Carter (Florida) jégre vitt bunyója (Fotó: Action Images)
Címkék
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának 151. játéknapján tizenegy találkozót rendeztek, a jégre lépő huszonkét csapat közül kettő – a Columbus Blue Jackets és a Los Angeles Kings – pályaválasztóként, míg további két gárda – a Toronto Maple Leafs és a Chicago Blackhawks – idegenben kapott ki szerzett gól nélkül.

A játéknapon két találkozó csak szétlövés után, egy a hosszabbításban dőlt el. A három győztes közül minden bizonnyal a Philadelphia Flyerst megverő Atlanta Thrashers játékosai lehettek a legboldogabbak, tekintve, hogy sikerükkel négy pontra megközelítették a főcsoportjukban rájátszást érő helyen álló Buffalo Sabrest. Az atlantaiak sikere nem érdemtelen, ugyanis a mérkőzésen háromszor jutottak vezetéshez, majd a büntetőpárbajt 2–0-ra nyerték meg.

A Montreal Canadiens jobban megküzdött a Tampa Bay Lightninggal, hiszen a házigazdáknak előbb még a döntetlenért is kapaszkodniuk kellett. A szétlövés pedig csak a negyedik pár után dőlt el. A Nashville–Boston összecsapást Shea Weber 63:37-nél lőtt gólja döntötte el, méghozzá a vendéglátók javára.

És akkor ejtsünk szót a négy shutoutos kapusról. A mezőny legjobbjának is megválasztott Joey MacDonald (Detroit Red Wings) 37 lövést védett, így NHL-pályafutása során másodszor maradt érintetlen a hálója. Scott Clemensen (Florida Panthers) 24 lövését mutatott be, ami esetében az első shutoutját jelentette a szezonban. A Florida január másodika óta már tizenkettedszer győzött, de csak először egy gólnál nagyobb különbséggel.

Kari Lehtonennek (Dallas Stars) 23-szor kellett védenie, ez volt karrierje tizenhatodik shutoutja a mezőny legjobbjának. Jaroslav Halák (St. Louis Blues) képességeit nem tették nagyon próbára a Los Angeles Kings játékosai, akik csupán tizenhét lövést engedtek meg a kapujára, ebből hatot az első két harmad során... A 25 éves szlovák légiósnak ez már a 14. góltalan mérkőzése volt az NHL-ben.

A San Jose Sharks kétszer szerzett vezetést a Minnesota Wild ellen, a vendégek a harmadik harmadban már nem tudtak egalizálni. Parázs mérkőzésen, a Phoenix Coyotes kétgólos előny és Oilers-szépítés után az 52. perc végén biztosította be győzelmét. A Calgary Flames a duplázó Jarome Iginla vezérletével nyert az 59:54-nél még azért emberelőnyben kozmetikázó Colorado Avalanche ellen. Ritka sportszerű – három-három kétperces kiállítás –, mégis kiélezett összecsapáson az Ottawa Senators az utolsó percben csak üres kapus góllal tudta bebiztosítani sikerét a New Jersey Devils ellen.

NHL
ALAPSZAKASZ, 151. JÁTÉKNAP
Columbus Blue Jackets–Detroit Red Wings 0–2
Atlanta Thrashers–Philadelphia Flyers 4–3 – szétlövéssel
Florida Panthers–Toronto Maple Leafs 4–0
Ottawa Senators–New Jersey Devils 3–1
Montreal Canadiens–Tampa Bay Lightning 3–2 – szétlövéssel
Nashville Predators–Boston Bruins 4–3 – h. u.
Dallas Stars–Chicago Blackhawks 5–0
Calgary Flames–Colorado Avalanche 5–2
Edmonton Oilers–Phoenix Coyotes 1–3
San Jose Sharks–Minnesota Wild 3–2
Los Angeles Kings–St. Louis Blues 0–4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik