NHL: nyert a bajnok; több helyen is a végsőkig harcoltak

Vágólapra másolva!
2013.02.26. 07:15
null
Ray Emery (pirosban) védi az edmontoni Lennart Petrell próbálkozását (Fotó: Reuters)
Az NHL alapszakaszának legutóbbi játéknapján a bajnok Los Angeles Kings 5–2-re legyőzte az Anaheim Ducksot. A másik négy mérkőzésből három nem dőlt el a rendes játékidőben.

A Chicago Blackhawks hazai környezetben Marian Hossa hosszabbításban szerzett góljával 3-2-re legyőzte az Edmonton Oilerst, így 19. szezonbeli mérkőzésén is pontot szerzett, tovább javítva ezzel az ide vonatkozó rekordot. A 2010-es Stanley-kupa-győztes chicagóiak 16-szor nyertek, három alkalommal pedig hosszabbításban kaptak ki, amiért jár egy-egy pont.

A Los Angeles Kings a második harmad után még döntetlenre állt az Anaheim ellen, ám az utolsó játékrészben nagyon bekeményített a bajnok, s 5–2-re nyert. A Ducks kapusa, a svéd Viktor Fasth pályafutása első NHL-es vereségét könyvelhette el, korábban nyolc győztes találkozón volt túl.

Az Ottawa tartalékkapusa, Ben Bishop 44 védéssel járult hozzá csapata Montreal Canadiens elleni 2–1-es győzelméhez. A Senators (amely 12-6-2-ra alakította mutatóját) szétlövésben nyert hazai környezetben.

NHL
ALAPSZAKASZ, 38. JÁTÉKNAP

Philadelphia Flyers–Toronto Maple Leafs 2–4
Ottawa Senators–Montreal Canadiens 2–1 – szétlövésben
Nashville Predators–Dallas Stars 5–4 – h. u.
Chicago Blackhawks–Edmonton Oilers 3–2 – h. u.
Los Angeles Kings–Anaheim Ducks 5–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik