Wenger: Tíz percre volt a bajnoki címtől a Manchester United

Vágólapra másolva!
2007.01.22. 09:37
Érthetően nagyon boldog volt Arséne Wenger, az Arsenal szakvezetője, mivel csapata hazai pályán hátrányból felállva legyőzte a listavezető Manchester Unitedet. A francia menedzser azonban biztos benne, hogy ez a vereség nem fogja megroppantani az ellenfelet.
Arséne Wenger gratulál Thierry Henrynak
Reuters
Arséne Wenger gratulál Thierry Henrynak
Arséne Wenger gratulál Thierry Henrynak
Reuters
Arséne Wenger gratulál Thierry Henrynak

Szavazás

Ön szerint ki lesz az angol bajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
Hiába győzte le az Arsenal a Manchestert, Arséne Wenger, az Ágyúsok menedzsere szerint továbbra is a United a bajnoki cím legnagyobb esélyese.
„Bár nagy csalódás volt a tegnapi meccs számukra, biztos vagyok benne, hogy nem roppantja meg őket a vereség.”

Wenger természetesen kitért játékosaira is, akikkel nagyon elégedett volt.
„Azért nyertünk, mivel egy pillanatig sem adtuk fel. Pedig mi idegesen kezdtünk, a Manchester éretten játszott. A szünet után már jobbak voltunk.”

„Igaz, hogy a második félidőben rúgta a gólját az MU, de ez volt az egyetlen lehetőségük a játékrészben. Büszke vagyok a csapatomra, úgy küzdöttek, mint az oroszlánok.”

Wenger hozzátette, hogy szerinte a Manchester United tíz percre volt a bajnoki cím megnyerésétől, de az időhúzó taktikájuk végül visszaütött. A francia szakember szerint a győzelmük azért valamennyire nyílttá tette a bajnokságot.

Az örömbe üröm is vegyült, az egyenlítő gólt szerző Robin van Persie ugyanis lábujjtörést szenvedett – éppen akkor, amikor gólját ünnepelte. A holland támadóra várhatóan hat hét kihagyás vár.

Robin van Persie az egyenlítő gólja ünneplésénél sérült meg
Reuters
Robin van Persie az egyenlítő gólja ünneplésénél sérült meg

Sir Alex Ferguson, a Manchester menedzsere érthetően bosszús volt a vereség miatt.
„Jól védekeztünk. Az Arsenal hosszú labdával operált, de ezeket jól hatástalanítottuk. Utána beszedtünk két gólt olyan helyzetekből, amelyek abszolút elkerülhetőek lettek volna.”

„Van még jónéhány idegenbeli mérkőzésünk. Tanulunk az Arsenal elleni mecscsből és hamar visszatalálunk a győzelemhez vezető útra. A hátralévő meccseken biztos nem fogunk még egyszer így veszteni, ahogy most.”

A skót menedzser csapatából elsősorban Michael Carricket emelte ki, szerinte a Tottenhamtől érkező középpályás egyszerűen zseniális volt a mérkőzésen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik