Roy Keane: folyamatosan csörgött a telefonom Fülöp Márton miatt

Vágólapra másolva!
2008.10.30. 10:50
Nagy esélye van arra Fülöp Mártonnak, hogy első számú kapus legyen egy angol első osztályú együttesnél – legalábbis jelenlegi edzője, a Sunderland menedzsere, Roy Keane szerint. A magyar válogatott játékos Craig Gordon sérülése miatt kapott lehetőséget a bizonyításra, és megragadta a kínálkozó alkalmat.
Fülöp Márton jó teljesítménye Roy Keane figyelmét sem kerülte el
Fotó: Action Images
Fülöp Márton jó teljesítménye Roy Keane figyelmét sem kerülte el
Fülöp Márton jó teljesítménye Roy Keane figyelmét sem kerülte el
Fotó: Action Images
Fülöp Márton jó teljesítménye Roy Keane figyelmét sem kerülte el

A magyar válogatott kapusa, Fülöp Márton kihasználta a sorstól kapott esélyt: Craig Gordon sérülésének köszönhetően bekerült a Sunderland kapujába, és jó teljesítményt nyújtva Roy Keane menedzser dicséretét is kiérdemelte.

Fülöp először a hét végén, csapata Newcastle United elleni helyi rangadóján kapott lehetőséget a bizonyításra, és nagy szerepe volt a három pont megszerzésében. A hétközi fordulóban, a szerdán megrendezett Stoke City elleni összecsapáson ismét Fülöp Márton nevével kezdődött a Sunderland összeállítása.

A korábbi Manchester United-csapatkapitány, Roy Keane szerint a magyar fiúnak jó esélye van arra, hogy első számú kapus legyen a „fekete macskáknál”. Az ír menedzser annak ellenére tett ilyen kijelentést, hogy Craig Gordon az együttes legdrágább játékosa (9 millió fontért igazolták).

„Csak azért, mert Craig a legnagyobb igazolásunk, nem jelenti azt, hogy biztos helye lenne a kezdőcsapatban. Ezt ő is tudja. A játékosaimnak keményen meg kell dolgozniuk a bizalomért” – mondta Keane.

„Márton lehet első számú kapus. Ezt tudja ő is, és tudja Gordon is. Fülöp megkapta a lehetőséget vasárnap, és élt vele” – folytatta a menedzser még a Stoke City elleni találkozó előtt az eszmefuttatást.

Azóta azt is tudjuk, hogy bár a Sunderland vereséget szenvedett a Stoke otthonában, de a kapuban Fülöp Márton állt, és az ellenfél játékosainak csak egyszer sikerült túljárniuk a magyar játékos eszén.

Roy Keane még arról is beszélt a Mail Online-nak adott interjújában, hogy egy játékos miatt sem keresték annyian más csapatoktól, mint Fülöp miatt. „A menedzserek egész nyáron kerestek Márton ügyében. Sohasem hívtak ennyiszer egy játékos miatt. Például a Stoke-é is lehetett volna.”

A történet szombaton folytatódik, amikor a Sunderland a Stamford Bridge-re, a Chelsea otthonába látogat. Az előzmények ismeretében könnyen elképzelhető, hogy Fülöp Márton néz majd farkasszemet Frank Lamparddal és társaival.

A 11. FORDULÓ MŰSORA

Everton–Fulham
Portsmouth–Wigan Athletic
Chelsea–Sunderland
Manchester United–Hull City
Stoke City–Arsenal
Middlesbrough–West Ham United
West Bromwich Albion–Blackburn Rovers
Tottenham Hotspur–Liverpool
Bolton Wanderers–Manchester City
Newcastle United–Aston Villa
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik