Drogba a nyáron távozik a Chelsea-től

Vágólapra másolva!
2012.05.21. 21:05
null
Drogba a müncheni BL-döntőn elköszönt a csapattársaktól (Fotó: Reuters – archív)
Címkék
Hivatalossá vált, hogy Didier Drogba a nyáron elhagyja az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea-t. A rutinos csatár a France Footballnak adott interjúban elárulta: unja már, hogy csak a kispadról figyeli egy új csapat építését, ezért továbbáll.

 

A France Football már kora délután beszámolt róla, hogy Drogba a Bajnokok Ligája döntője után közölte csapattársaival, hogy távozik a Chelsea-től, s most az elefántcsontparti csatár megerősítette a szaklap értesüléseit.

„A következő idényben már nem leszünk együtt. Ahogy meghoztam a döntésem, egyből közölni akartam a csapattársaimmal – nyilatkozta a France Footballnak Didier Drogba. – Nehéz volt beismernem, hogy nincs közös jövőm a klubbal. De nem szeretnék a kispadon ülni, miközben a többiek játszanak, és nézni, ahogyan egy új csapat épül. Készen állok a nagy ugrásra az ismeretlenbe, ez egy újabb kaland lesz az életemben."

Drogba 2004 óta erősíti a Chelsea-t, mellyel háromszoros angol bajnok, négyszeres FA-kupa-győztes, kétszeres Ligakupa-győztes és idén a hőn áhított Bajnokok Ligája-siker is összejött – ráadásul utóbbiban jelentős szerepe volt a rutinos csatárnak.

Sajtóértesülések szerint Drogba útja keletre vezethet, a kínai bajnokságból több kérője is van, de az sem kizárt, hogy Olaszországban vagy Spanyolországban folytatja.

A CHELSEA IS MEGERŐSÍTETTE A TÁVOZÁSÁT

A Chelsea kedden megerősítette, hogy távozik a klubtól Didier Drogba, aki szombaton a Bayern München ellen megnyert labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő hőse volt.

A 34 éves elefántcsontparti támadó hétfőn a France Football című szaklapnak úgy nyilatkozott, hogy vasárnap már közölte is távozásának tényét a társaival.

„Didier kétségtelenül a Chelsea legendája, és mindig a Chelsea-család tagja marad" – mondta kedden Ron Gourlay, a klub ügyvezetője.

A csatár nem árult el semmit arról, hogy hol folytatja pályafutását, de állítólag mesés ajánlatot kapott Kínából. A brit média már hosszú ideje a Shanghai Shenhua együttesével hozza összefüggésbe a nevét, játékosedzőként ott tevékenykedik korábbi csapattársa, a francia Nicolas Anelka. (MTI)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik