Haaland betalált, három gólt szerzett a City, mégis kikapott a Celtictől

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.07.24. 07:47
Erling Haaland akcióban a Celtic elleni felkészülési meccsen (Fotó: Getty Images)
Vereséggel kezdte meg egyesült államokbeli túráját a Manchester City: az angol bajnok 4–3-ra kikapott a skót címvédő Celtictől a két labdarúgócsapat magyar idő szerint szerda hajnali Chapel Hill-i felkészülési mérkőzésén.

A felkészülésben előrébb járó Celtic alkalmazkodott jobban az észak-karolinai hőséghez, kétgólos előnnyel ment a szünetre, és bár a Manchester City a második félidőben egyenlített – a csapatkapitányi karszalagot viselő Erling Haaland alakította 3–3-ra az állást –, a csereként érkező Luis Palma újra vezetést szerzett a skótoknak, és ez már elég volt a győzelemhez.

A City sztárjai közül többen még a nyári szabadságukat töltik, így Pep Guardiola menedzsernek alkalma nyílt akadémistáknak is játéklehetőséget adni: Jahmai Simpson-Pusey, Nico O’Reilly, Jadel Katongo és Joel Ndala egyaránt bemutatkozott a felnőttcsapatban – az előbbi kettő egyből a kezdő tizenegyben.

A manchesteriek Ortega Moreno (Ederson, a szünetben) – Lewis, Simpson-Pusey, Mbete (Doyle, a szünetben), Wilson-Esbrand (Katongo, a szünetben), Phillips (Susoho, a szünetben), O’Reilly (Perrone, a szünetben), McAtee (Ndala, a szünetben), Bobb, Grealish (Knight, 68.), Haaland (Hamilton, 68.) csapattal tudták le a túra első mérkőzését.

 NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, CHAPEL HILL 
Manchester City (angol)–Celtic (skót) 3–4 (Bobb 33., Perrone 46., Haaland 57., ill. Kühn 13., 36., Furuhasi 44., Palma 68.)

A MANCHESTER CITY AMERIKAI TÚRÁJÁNAK HÁTRALÉVŐ MÉRKŐZÉSEI
Július 28., vasárnap
0.00, New York: Manchester City (angol)–Milan (olasz)
Július 31., szerda
1.00, Orlando: Barcelona (spanyol)–Manchester City (angol)
Augusztus 3., szombat
23.30, Columbus: Manchester City (angol)–Chelsea (angol)

A CELTIC AMERIKAI TÚRÁJÁNAK HÁTRALÉVŐ MÉRKŐZÉSE
Július 27., szombat
22.30, Notre Dame: Chelsea (angol)–Celtic (skót)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik