Visszavonult a Liverpooltól távozó klasszis spanyol középpályás

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.08. 08:05
33 évesen visszavonul a Liverpooltól távozó Thiago Alcantara (Fotó: Getty Images)
Szerződése lejártával elköszönt az angol élvonalbeli Liverpooltól a klasszis spanyol középpályás, Thiago Alcantara, és a „vörösök” harmadik számú kapusa, Adrián is távozott a csapattól.

A 39-szeres brazil válogatott Mazinho két fia, Thiago és Rafinha közül Thiagót tartották tehetségesebbnek, képességeit az FC Barcelona világhírű akadémiáján, a La Masián fejlesztette tovább.

Az Olaszországban született, Spanyolországban nevelkedő brazil származású középpályás a 2008–2009-es kiírásban mutatkozott be a Barcelona felnőttcsapatában, amelyet 100 mérkőzésen 11 góllal és 20 gólpasszal segített, mielőtt 2013-ban a Bayern Münchenhez szerződött, amellyel 2020-as távozásáig hétszer lett bajnok, négyszer kupagyőztes és háromszor Szuperkupa-győztes, 235 mérkőzésen 31 gólig, illetve 37 gólpasszig jutott.

A folyamatos sérülések miatt Thiago Alcantara pályafutása azonban nem tudott igazán kiteljesedni, s a Bayerntől 2020-ban Liverpoolba távozott, ahol szintén hamar meghatározó játékossá vált, ám a sérülések itt sem kerülték el.

Thiago 98 mérkőzésen lépett pályára a „vörösök” színeiben, ám az utolsó másfél éve nem alakult jól, a legutóbbi idényben derékproblémák miatt sokáig nem tudott csapata rendelkezésére állni, majd a hajrára beállt az Arsenal elleni, 3–1-re elveszített januári rangadón, amelyen ismét megsérült és az idény hátralévő részére kidőlt.

Thiago távozását már akkor sejteni lehetett, a klub pedig a csapat utolsó hazai mérkőzésén Joël Matippal és Jürgen Kloppal együtt őt is elbúcsúztatta, hiszen a vezetőség nem hosszabbította meg 2024. június 30-án lejáró szerződését.

A 33 éves, 46-szoros spanyol válogatott Thiago Alcantara ügynöke a játékos Liverpooltól való távozása után megerősítette, hogy a középpályás befejezi profi pályafutását és visszavonul.

A Liverpooltól az idény végeztével Thiago és Matip mellett több akadémista is távozott, ám most egy rutinos játékos is úgy döntött, hogy máshol folytatja, a csapat harmadik számú kapusa, Adrián ugyanis közösségi oldalán jelentette be, hogy szerződése lejártával ő is távozik, s a hírek szerint szeretne visszatérni nevelőegyesületéhez, a Betishez.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik