PL: Phil Fodent választották meg az előző idény legjobbjának a játékostársak

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.08.21. 06:37
A játékostársak Phil Fodent látták a legjobbnak (Fotó: Getty Images)
A Manchester City középpályása, Phil Foden lett az év férfi játékosa az angol profi labdarúgók szervezeténél (PFA), míg a legjobb fiatal futballistának a Chelsea szélsőjét, Cole Palmert választották meg.

 

A szavazáson Phil Foden két csapattársát, Rodrit és a tavalyi győztes Erling Haalandot, valamint Cole Palmert (Chelsea), Martin Ödegaard-t (Arsenal) és Ollie Watkinst (Aston Villa) előzte meg, ugyanis ők fértek még fel a szűkített listára. Foden 35 Premier League-mérkőzésen 19 gólt szerzett és 8 gólpasszt adott az előző idényben, illetve a Manchester Cityvel zsinórban negyedszer nyerte meg a PL-t, összességében pedig hatodszor – 23 évesen ő a legfiatalabb labdarúgó, aki ennyi bajnoki címmel rendelkezik.

A legjobb fiatal futballistának megválasztott Cole Palmer két Manchester United-játékost, Kobbie Mainoo-t és Alejandro Garnachót, illetve Bukayo Sakát (Arsenal), Michael Olise-t (Crystal Palace, azóta Bayern München) és Joao Pedrót (Brighton) utasította maga mögé. A 22 éves Palmer az első chelsea-s évadjában 34 bajnokin 22 gólt és 11 gólpasszt hozott össze, nem rajta múlt, hogy csapata csak a hatodik helyen végzett a bajnokságban.

A 2009–2010-es kiírás, Wayne Rooney és James Milner sikere óta először fordult elő, hogy mindkét díjat angol játékos zsebelte be.

A nőknél Khadija Shaw (Manchester City) nyerte az Év játékosa-díjat, míg a legjobb fiatal labdarúgó Grace Clinton (Tottenham – kölcsönben a Manchester Unitedtől) lett.

Az év csapatába a férfiaknál öt Arsenal- és négy City-futballistát választottak be a játékostársak, emellett a Liverpool és az Aston Villa tud egy-egy labdarúgót adni. A hölgyeknél a City és a Chelsea tarolt.

A PFA ÉV FÉRFICSAPATA
David Raya (Arsenal) – Kyle Walker (Manchester City), Virgil van Dijk (Liverpool), William Saliba (Arsenal), Gabriel Magalhaes (Arsenal) – Declan Rice (Arsenal), Rodri (Manchester City), Martin Ödegaard (Arsenal) – Phil Foden (Manchester City), Ollie Watkins (Aston Villa), Erling Haaland (Manchester City)

A PFA ÉV NŐI CSAPATA
Khiara Keating (Manchester City) Lotte Wubben-Moy (Arsenal), Laia Aleixandri (Manchester City), Niamh Charles (Chelsea), Alex Greenwood (Manchester City) Grace Clinton (Tottenham), Erin Cuthbert (Chelsea), Haszegava Jui (Manchester City) – Lauren Hemp (Manchester City), Lauren James (Chelsea), Khadija Shaw (Manchester City)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik