Haalandot nem büntetik meg Gabriel fejbe dobásáért – videó

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.09.23. 19:36
Nem büntetik meg Haalandot Gabriel fejbedobásáért (Fotó: Getty Images)
Erling Haaland semmilyen utólagos büntetésben sem részesül azt követően, hogy a 2–2-re végződő Manchester City–Arsenal rangadóján fejbe dobta az ellenfél játékosát, Gabriel Magalhaest.

A hihetetlenül kiélezett találkozó utolsó pillanataiban sikerült a manchesteri gárdának kiharcolnia a döntetlent John Stones találatával. A média azonban a gól utáni pár másodperctől volt hangos azóta: Erling Haaland kivette a hálóból a labdát, és Gabriel Magalhaes fejéhez vágta hátulról.

Az esetet már a mérkőzés közben is megvizsgálták, ám a játékvezető nem ítélte szándékosnak a mozdulatot, így nem kapott lapot a norvég. Az Arsenal-hívek azonban nem bánták volna, ha az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) eljárást indít Haaland ellen, de mivel a VAR már egyszer megvizsgálta a szituációt, erre nem lesz lehetősége a szervezetnek, így a City csatára továbbra is büntetlen marad.

 

ANGOL PREMIER LEAGUE
5. FORDULÓ
Manchester City–Arsenal 2–2 (1–2)
Manchester, Etihad Stadium, 53 000 néző. Vezette: Oliver
Man. City: Ederson – Walker (Stones, 78.) , Akanji, Dias, Gvardiol – Rodri (Kovacic, 20.), Gündogan – Savinho (Grealish, 78.), Bernardo Silva, Doku (Foden, 70.) – Haaland. Menedzser: Pep Guardiola
Arsenal: Raya – Timber (Lewis-Skelly, 90+2.), Saliba, Gabriel Magalhaes, Calafiori (Kiwior, 74.) – Saka (White, a szünetben), Partey, Rice, Martinelli (G. Jesus, 87.) – Havertz, Trossard. Menedzser: Mikel Arteta
Gólszerző: Haaland (8.), Stones (90+8.), ill. Calafiori (22.), Gabriel Magalhaes (45+1.)
Kiállítva: Trossard (45+8.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik