Olvasóink szavaztak: Messi a mezőny fölé nőtt!

Vágólapra másolva!
2011.05.30. 07:23
null
Messi meccse volt a londoni BL-döntő (Fotó: Reuters)
Olvasóink szerint Lionel Messi bizonyult a szombati Bajnokok Ligája-döntő legjobb játékosának. A Barcelona argentin aranylabdása jó játékkal és remek góllal vette ki részét csapata 3–1-es sikeréből a Wembley Stadionban a Manchester United ellen. A szavazás lezárásaként röviden kiértékeltük: hogyan látták Olvasóink a BL-fináléban mutatott teljesítményeket.

Rövid felvezetőként itt és most álljon még annyi, hogy Pedro 27. percben szerzett találatával a spanyolok jutottak előnyhöz a találkozón, de Wayne Rooney hét perccel később egyenlíteni tudott. A rendkívül színvonalas és kifejezetten sportszerű összecsapáson döntőnek bizonyult a második félidő eleje, hiszen Lionel Messi az 54. percben ismét a Barcelonát juttatta előnyhöz, majd David Villa 68. percben lőtt bombagólja lényegében eldöntötte a párharcot.

BARCELONA

Olvasóink bátrabban szavaztak a BL-győztes Barcelona játékosaira, akik közül ketten a nyolcas átlag fölé tudtak menni. A katalánok és a mérkőzés legjobbjának Lionel Messi bizonyult. Az argentin szélső után a gránátvörös-kékek további támadásépítőit találjuk, esetükben a sorrend Xavi, Pedro, Iniesta, Villa volt ezúttal. Őket a „biztonságért” felelős társak követik, élükön Gerard Piquével, a végén a kapus Víctor Valdésszel. A katalán kezdőből mindenki elérte a hetes átlagot. Csak a rend kedvéért került be a szavazásba a három csere, hiszen egyikük sem töltött el igazából annyi percet a pályán, hogy teljesítményét értékelni lehessen.

MANCHESTER UNITED

Ezzel szemben a manchesteri oldalon egyedül Rooney nyújtott a katalánokhoz mérhető teljesítményt, a 7.6-os osztályzata magasan társai fölé emeli. A Barcelonában ez egy jó közepeshez lenne elég. A Unitedben a támadó után jön a sorban a búcsúzó holland kapus, Edwin van der Sar, majd három védő, sorrendben Vidics, Ferdinand és Evra. Ez tökéletesen megmutatja, hogy a mérkőzés döntő részében a Barcelona támadóalakzata és a manchesteriek védőfala viaskodott egymással.

Az MU rutinos játékosai közül Ryan Giggs nem tudott kitűnni, míg Paul Scholes ehhez eleve kevés időt kapott. A fiatal ígéretek közül Nani a hajrában szállt be, amikor már tulajdonképpen eldőlt a meccs, viszont Javier Hernández nagy ígéretként ehhez a szinthez és feladathoz nem tudott felnőni egyelőre. Nagy talány viszont Antino Valencia teljesítménye, aki eddig lelkes, lendületes játékával hívta fel magára a figyelmet, no meg mértani beadásaival és gólpasszaival, ellenben szombaton kifordult önmagából, ütött-vágott, csípett-rúgott, ezzel a mutatvánnyal Olvasóink tetszését sem igazán nyerte el.

ÍGY ÉRTÉKELTÉK OLVASÓINK A BL-DÖNTŐBEN NYÚJTOTT
EGYÉNI TELJESÍTMÉNYEKET
BARCELONA
MANCHESTER UNITED
Lionel Messi 8.69 Wayne Rooney 7.6
Xavi Hernández 8.32 Edwin van der Sar 6.81
Pedro Rodríguez 7.98 Nemanja Vidics 6.6
Andrés Iniesta 7.95 Rio Ferdinand 6.39
David Villa 7.84 Patrice Evra 6.27
Gerard Piqué 7.65 Pak Dzsi Szung 6.03
Éric Abidal 7.61 Ryan Giggs 6.03
Sergio Busquets 7.54 Fábio 6
Javier Mascherano 7.5 Michael Carrick 5.82
Dani Alves 7.31 Nani 5.68
Víctor Valdés 7.06 Javier Hernández 5.66
Seydou Keita 6.55 Paul Scholes 5.38
Carles Puyol 6.45 Antonio Valencia 4.95
Ibrahim Afellay 6.22

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik