BL: Liverpoolban nem bánják, hogy éles végjáték vár rájuk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.09. 11:21
A Liverpoolnak kedd este nyernie kell a Basel ellen, különben búcsúzik a labdarúgó Bajnokok Ligájától, sőt akár az Európa-ligáról is lemaradhat.

„A sorsoláskor kiegyeztünk volna egy ilyen utolsó feladattal – érzékeltette derűlátását Brendan Rodgers, a Liverpool menedzsere. – Amióta itt vagyok, jó néhányszor szembesültünk kötelezően megnyerendő mérkőzésekkel, és többet nyertünk meg közülük, mint amennyit nem. Egészséges önbizalommal futunk neki ennek a meccsnek is, hisszük, hogy képesek vagyunk megoldani a feladatot. Csak a pozitív végkimenetelre összpontosítunk. Inkább lehetőséget látunk a meccsben, mintsem az egész idényünket befolyásolni képes fenyegető kudarcot.”Brendan Rodgers, a Liverpool menedzsere. – Amióta itt vagyok, jó néhányszor szembesültünk kötelezően megnyerendő mérkőzésekkel, és többet nyertünk meg közülük, mint amennyit nem. Egészséges önbizalommal futunk neki ennek a meccsnek is, hisszük, hogy képesek vagyunk megoldani a feladatot. Csak a pozitív végkimenetelre összpontosítunk. Inkább lehetőséget látunk a meccsben, mintsem az egész idényünket befolyásolni képes fenyegető kudarcot.”

A menedzser jelezte: Steven Gerrard valószínűleg visszatér a kezdő tizenegybe, de a továbbjutás nem kizárólag az ő teljesítményén múlik. Kolo Touré mindenesetre méltatta a csapatkapitányt.

„Ő a nagy napok embere, az ilyen találkozókat mintha neki találták volna ki – mondta Kolo Touré. – Akkor is képes varázsolni a pályán, ha senki másnak nem megy, ezért is a világ egyik legjobbja. Rengeteget számít, ha van egy ilyen játékos az öltözőben, úgyhogy felesleges a korával foglalkozni, sokkal fontosabb, hogy mennyi tapasztalata van. Amúgy teljesen lényegtelen, ki szerez gólt, mindenképp nyernünk kell, ehhez pedig kockáztatnunk is kell. A Basel veszélyes csapat, de hiába elég neki a döntetlen, nem hinném, hogy védekezni jön az Anfield Roadra.”

„Tudjuk, milyen nehéz mérkőzés vár ránk, de már csak egy lépés választ el minket a továbbjutástól – mondta Paulo Sousa, az FC Basel vezetőedzője, akit 2010-ben éppen Rodgers váltott a Swansea kispadján. – Brendant edzőként és emberként is tisztelem, remek meglátásai vannak. Luis Suárez hiányát bármelyik csapat megérezné, de így is több világklasszis játékosa van, így biztos vagyok benne, hogy a jövőben sikeres lesz, persze remélhetőleg csak miután játszott velünk.”

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
6. (UTOLSÓ) FORDULÓ
A KEDDI PROGRAM

B-csoport
20.45: Liverpool (angol)–FC Basel (svájci) (tv: DigiSport1)
20.45: Real Madrid (spanyol)–Ludogorec Razgrad (bolgár) (tv: DigiSport2)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Madrid 5 5 12– 2 +10 15
2. Basel 5 2 3 6– 7 –1 6
3. Liverpool 5 1 1 3 4– 8 –4 4
4. Ludogorec Razgrad
5 1 1 3 5–10 –5 4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik