BL-selejtező: a Midtjylland lesz a Fradi ellenfele, Kispesten jutott tovább az FCSB

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.07.31. 21:20
Nem történt csoda Herningben(Fotó: Facebook/FC Midtjylland)
A dán Midtjylland lesz a Ferencváros ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében – derült ki szerda este.

 

Az északi együttes gyakorlatilag már az andorrai odavágón lerendezte a továbbjutás kérdését, mivel 3–0-ra nyert a Santa Coloma vendégeként. Ennek tükrében formalitás volt a herningi visszavágó, így a dánok sem erőltették meg magukat a gólszerzés érdekében. A szünet után pár perccel Pablo Pérez a második sárga lapját is megkapta, így az andorraiak utolsó reményei is eloszlottak. A 72. percben Darío Osorio góljával a kötelező feladatot megoldotta a Midtjylland, s készülhet a Ferencváros elleni párharcra.

A negyedórával korábban kezdődő találkozón a norvég Bodö/Glimt 3–1-re nyert a lett RFS vendégeként, így összesítésben 7–1-re húzta be a párharcot.


A bukaresti 1–1-es döntetlen után a Bozsik Arénában fogadta a román aranyérmes FCSB-t a Maccabi Tel-Aviv. A biztonsági szervek által maximálisan biztosított találkozóra telt házat jelentettek be a szervezők, ehhez képest 2000 (a gsp.ro szerint mindössze 800!) néző lézengett a kispesti létesítményben, ebből 350-en Romániából érkeztek a vendégszektorba. A találkozó alacsony színvonalú játékot hozott, az első félidőben Olaru lövését tolta kapufára az izraeli bajnok kapusa. A meccs hajrájában a Maccabi megpróbálta begyötörni a győztes gólt, de a 90. percben egy szöglet után a bukarestiek lekontrázták az ellenfelet, William Baeten pedig ziccerben nem hibázott, s továbbjuttatta csapatát.


A 6–2-re elbukott idegenbeli odavágó után már csak a csodában bízhattak a Partizan hívei, de a belgrádi együttes nem borította fel a papírformát: a Dinamo Kijev 3–0-ra nyert Szerbiában, s 9–2-es (!!!) összesítéssel jutott tovább. A Partizan ezzel története legsúlyosabb oda-visszavágós vereségét szenvedte el az európai kupaporondon.

A lengyel bajnok Jagiellonia Bialystok 4–0-ra iskolázta le a Panevezyst a litvániai odavágón, így formalitás volt a piros-sárgák számára a hazai visszavágó. A Jagiellonia 3–1-re megnyerte a találkozót, így 7–1-es összesítéssel jutott tovább. A Dinamo Minszk Mezőkövesden győzte le a Ludogorecet, de az 1–0-s siker a továbbjutáshoz nem volt elég a fehéroroszoknak, mert az odavágón 2–0-ra kikaptak Bulgáriában.


A 3–2-re megnyert hazai meccs után nem ígérkezett könnyűnek a görög bajnok PAOK-nak a boszniai visszavágó. Ehhez képest a szaloniki klub Thomas Murg révén már a 25. percben megszerezte a vezetést. A kapott gól nem rázta fel a Boracot, ellenben a görögök további öt alkalommal találták el a hazai kaput – újabb gól viszont nem született, de a PAOK magabiztos teljesítménnyel pipálta ki a továbbjutást.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
RFS (lett)–Bodö/Glimt (norvég) 1–3
Továbbjutott: a Bodö/Glimt, 7–1-es összesítéssel
FC Midtjylland (dán)–UE Santa Coloma (andorrai) 1–0
Továbbjutott: a Midtjylland, 4–0-s összesítéssel
Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–FCSB (román) 0–1
Továbbjutott: az FCSB, 2–1-es összesítéssel
Partizan (szerb)–Dinamo Kijev (ukrán) 0–3
Továbbjutott: a Dinamo, 9–2-es összesítéssel
Jagiellonia Bialystok (lengyel)–Panevezys (litván) 3–1
Továbbjutott: a Jagiellonia, 7–1-es összesítéssel
Dinamo Minszk (fehérorosz)–Ludogorec (bolgár) 1–0
Továbbjutott: a Ludogorec, 2–1-es összesítéssel
Borac Banja Luka (bosnyák)–PAOK (görög) 0–1
Továbbjutott: a PAOK, 4–2-es összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik