Csirkemellsaláta – dupla C-vitamin adaggal

Vágólapra másolva!
2018.05.08. 12:05
Teljesen mindegy, hogy fogyókúrázol vagy sem, kincset érnek azok a receptek, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők. Ha ehhez jön még az, hogy az étel alakbarát és laktató is, akkor pláne a kedvenced lesz.

Hozzávalók:
20 dkg csirkemell

bors
olívaolaj
1 csomag madársaláta
2 db paradicsom
1 db kígyóuborka
2 ek joghurt

Elkészítés:
A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés felhevített olívaolajon egy serpenyőben pirosra sütjük. A paradicsomot és az uborkát felszeleteljük, összeforgatjuk a madársalátával, ráhelyezzük a csirkemellszeleteket és meglocsoljuk joghurttal.

Miért ajánljuk?
A csirkemell kiváló minőségű fehérjékből áll, a benne található kis mennyiségű zsír is telítetlen zsír, ezért ajánlják sokszor a vörös hús alternatívájaként a diétába. A madársaláta ásványi anyagokban, vitaminokban egyaránt bővelkedik. A fejes salátához képest kétszeres mennyiségű C-vitamint tartalmaz. Tisztító és immunerősítő hatása van, a kalóriatartalma pedig nagyon alacsony.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik