Ha maratoni futás, akkor legyen különleges is…
„Maratont először kétezer-tizenhat novemberében futottam, elég sokat készültem is rá, azt akartam, hogy életem első ilyen futása izgalmas helyen történjen meg, ezért választottam az athénit. Ez a klasszikus, ami Marathonból indul, és az athéni stadionban ér véget – kezdte Sass Dani, akit először a Konyhafőnök című gasztroverseny megnyerésénél ismerhettünk meg, később pedig az Ide Süss! című sütős-főzős vetélkedőben előbb versenyzőként, majd műsorvezetőként láthattunk. – Három-négy éve kezdtem el a futást, először fogyási szándékkal. Jött az első öt, aztán az első tíz kilométer, majd az első félmaraton. Évekig csak azt futottam, de kacérkodtam a gondolattal, hogy jó lenne a világ azon egy százalékába tartozni, aki életében egyszer lefutotta a maratont. Az athéni pedig azért is adta magát, mert anyai ágon görög a nagyapám.”
„Nem volt jó élmény – tette hozzá Sass Dani, jelezve, hogy fontos a táv teljesítésének ténye, de annak a milyensége is rendkívül sokat számít. – Úgy voltam vele, a sors vagy a szerencse eldönti, futok-e még maratont, kinéztem a New York-it, amelyre sorsolás útján lehet bekerülni. Sok ismerősöm évek óta próbálkozik, és nem jár sikerrel, engem azonban szerencsére kisorsoltak, szóval úgy néz ki, novemberben New Yorkban futok maratont.”
Sass Dani elmondta, abból a szempontból könnyebb a helyzet, hogy ez a pálya viszonylag sík, s mivel nem volt még az Egyesült Államokban, duplán ígéretes a kaland. Mostanában kezdte el a felkészülést, a nevezés és a repülőjegy már megvan, de a futás sem szenved hiányt, s kőkemény fél év előtt áll.
„Sokszor futok a Margitszigeten, s mivel Zuglóban lakom, a Városligetben is, de olyan is van, hogy kilépek az ajtón és megyek, amerre kedvem van. A hétvégéket gyakran töltöm a balatoni nyaralónkban, ott nagyon szeretek futni, Szántód, Balatonföldvár, Siófok, Zamárdi, ha tehetem a hosszú futásokat ide időztem.”
„Ezt nekem is gyakorolni kell, mert legutóbb nem sikerült annyira jól a frissítés, viszont mivel több ezer kalóriát égetsz el, kénytelen vagy erre is figyelni, ki kell dolgozni, hogyan tudom beleilleszteni az evést a futásba” – tette hozzá Sass Dani.