Hozzávalók:
35 dkg halfilé (afrikai harcsa, tonhal)
kókuszzsír
1 db lime
1 pohár zsírszegény joghurt
2 gerezd fokhagyma
só
bors
kapor
petrezselyem
1 db avokádó
1 fej lila hagyma
1 db paradicsom
teljes kiőrlésű tortillalap
Elkészítés:
A halszeleteket forró serpenyőben kevés zsiradékon megsütjük. A lime-ot kifacsarjuk, a levét összekeverjük a joghurttal, az összezúzott fokhagymával, sóval, borssal és a kaporral. A tortillalapokat megpirítjuk, beletesszük a megsütött halszeleteket, megszórjuk az apróra vágott lila hagymával, a paradicsommal és a kockára vágott avokádóval, majd meglocsoljuk a joghurtos öntettel, és megszórjuk petrezselyemmel.
Miért ajánljuk:
A hal fehérjében gazdag, és tele van omega3 zsírsavval, amely segíthet a testzsírcsökkentésben.