Hozzávalók:
25 dkg lazac
15 dkg teljes kiőrlésű spagetti
10 dkg zsírszegény joghurt
1 csokor friss kapor
½ db citrom leve
bors
15 dkg spenót
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra. A megtisztított lazacot tűzálló edénybe tesszük és fóliával lefedve 15 percig sütjük. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A joghurtot összekeverjük a kaporral, a citrom levével és a borssal, majd ráöntjük a kisebb darabokra vágott sült lazacra, végül összekeverjük a spenóttal és a tésztával.
Miért ajánljuk?
A lazacnak magas a fehérjetartalma, rengeteg energiával lát el és egészséges zsírokban is gazdag, amelyre szüksége van a szervezetnek. A spenót pedig igazi folsav és káliumbomba.