Formula–3: Bedrin aratott győzelmet a hungaroringi sprintversenyen

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2024.07.20. 10:46
Nikita Bedrin nyerte az F3-as sprintversenyt a Hungaroringen (Fotó: Twitter/Formula–3)
Nikita Bedrin szelte át a célvonalat elsőként a Formula–3 magyarországi versenyhétvégéjének sprintfutamán. Az olasz pilóta mögött csapattársa, Tasanapol Inthraphuvasak futott be, a dobogó legalsó fokára Dino Beganovic állhatott fel.

A fiatalabb versenyzők betétsorozatának sprintfutamával vette kezdetét a Magyar Nagydíj szombati napja a Hungaroringen. Ami az időjárást illeti, a versenyhétvége második napja jóval kellemesebb körülmények között indult, hiszen úgy tűnt, hogy a pénteki kánikula továbbállt, aminek következtében a levegő és különösen az aszfalt hőmérséklete is jelentősen csökkent.

A pénteki időmérőt Laurens van Hoepen nyerte, ám mivel a tizedik helyen Dino Beganovic zárta a kvalifikációt, a részben fordított rajtrácsos sprintnek a svéd pilóta vághatott neki a pole pozícióból. Beganovic mellől Nikita Bedrin, a második sorból Tasanapol Inthraphuvasak és Callum Voisin várhatta a piros lámpák kialvását.

Miután Joseph Loake rossz rajtpozíciót foglalt el a felvezető kör végén, a mezőnyt elküldték egy újabb bemelegítő körre. A rajtot megúszta az igen nagy mezőny baleset nélkül. Eleinte úgy tűnt, hogy Beganovic megtartja a vezetést, a hármas kanyarból kijövet azonban Bedrin elment mellette, s ezzel átvette az első pozíciót.

Az első kör végén Mari Boya és Matías Zagazeta akadt össze, ezért utóbbi jobb hátsó kereke kitört. Az elakadt autó mentésének idejére virtuális biztonsági autós korlátozás lépett érvénybe. A következő körökben Bedrin nem tudott túlságosan elszakadni az őt üldözőktől, ám szépen tartotta a vezetést.

Fél távnál Beganovic továbbra is próbálta hibába kényszeríteni Bedrint – ők ketten ekkorra kissé elléptek a többiektől. A svéd pilóta végül a tizedik körben próbálkozott meg egy előzési kísérlettel, azonban a kettes kanyarban túlcsúszott, és a vezetés megszerzése helyett visszacsúszott a harmadik pozícióba. 

Bedrin mögé a csapattársa, Inthraphuvasak jött fel, aki a hátralévő körökben próbálta maga mögött tartani Beganovicot. Ez végül sikerült számára, ami kettős győzelmet eredményezett az AIX Racing számára. Elsőként Bedrin szelte át a célvonalat, mellé Inthraphuvasak és Beganovic állhatott fel a dobogóra.

Pontot szerzett továbbá Tim Tramnitz, Christian Mansell, Callum Voisin, Leonardo Fornaroli, valamint Luke Browning. 

Folytatás vasárnap 8.25-kor a főfutammal!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik