Csomósék nyerték a Győr ralit, nagy lépést tettek a bajnoki cím felé

TÓTH ANITATÓTH ANITA
Vágólapra másolva!
2024.09.08. 17:32
A Csomós Miklós, Nagy Attila páros nyert Győrben (Fotó: MGR Images)
A 13 gyorsasági szakasz közül kilencen a leggyorsabb volt a 2. WHB Győr ralit megnyerő Csomós Miklós, Nagy Attila kettős, és 33 pontra növelte előnyét az összetett pontversenyben.

 

KÉSHEGYRE MENŐ CSATÁK, rengeteg néző, városi gyorsasági Győrben és vérbeli, technikás, illetve nagy átlagsebességű, „lobogós” ralipályák – a rali országos bajnokság idei ötödik futama is tartogatott izgalmakat bőven. Annak ellenére, hogy a bajnokságban vezető Csomós Miklós, Nagy Attila kettős az első perctől nem hagyott kétséget afelől, hogy nyerni jött ide (is). 

„Hibátlan hétvége volt, nagy lépést tettünk a bajnoki cím felé – nyilatkozta Csomós, aki így 33 pontra növelte előnyét az összetettben. – Szombaton tudatosan erős tempót diktáltunk, úgyhogy vasárnap nem lett volna értelme gyorsabban menni, végig tudatosan autóztunk, tartottuk magunkat a tervünkhöz. Az utolsó szakaszt a pluszpontokért megnyertük, az belülről is nagyon jólesett!”

A második helyen a Német Gábor, Németh Gergely kettős végzett, amely a második napon mindent egy lapra tett fel, és öt gyorsaságit megnyert (egyet holtversenyben Csomósékkal), ám így is meg kellett elégednie a második hellyel. 

„Értékes második hely ez, nagyon örülünk neki – nyilatkozta Német a célban. – Nehéz verseny volt, hatalmas kihívás volt ezeken a pályákon versenyezni, sajnálom, hogy az első körünk nem sikerült valami fényesen. Nem akarok kifogásokat keresni, abban fejlődni kell, hogy az első perctől kezdve jól tudjunk menni. Ebből nem tudtunk volna többet kihozni, azt hiszem…”

A dobogó harmadik fokára Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt állhatott fel.

„Nehéz verseny volt, kaptunk két defektet, ami nyilván nem könnyítette meg a helyzetünket. Vegyesek az érzelmeim, az azonban mindenképp jó, hogy életben tartottuk az esélyünket a bajnoki címre” – nyilatkozta Velenczei

Az országos bajnokság októberben a másfeles szorzójú Zemplén ralival ér véget. 

2. WHB GYŐR RALI, AZ OB 5. FUTAMA
Abszolút végeredmény
1. Csomós Miklós, Nagy Attila (HRT Racing, Skoda Fabia Rally2) 1:09:38.4 óra
2. Német, Németh (Kole Media Center, Skoda Fabia Rally2) 14.3 másodperc hátrány
3. Velenczei, Vánsza (Tenkes Rallye Team, Skoda Fabia R5) 58.7 másodperc hátrány
Az ob állása (nem hivatalos)
1. Csomós Miklós, Nagy Attila 157 pont
2. Turán, Zsiros (Turán Motorsport, Volkswagen Polo R5) 124 pont
3. Velenczei, Vánsza 121 pont

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik