Egy héttel később lesz a rali ob záró futama Zemplénben

Vágólapra másolva!
2024.09.09. 20:45
Az utolsó futam dönt arról, hogy ebben az esztendőben ki nyerni az országos ralibajnokságot. A nagy érdeklődéssel várt versenyt októberben a Zemplén hegység útjain bonyolítják le. A tervek szerint két versenynapon, hét helyszínen, a meghatározott maximális gyorsasági szakasz kilométereket felülmúlva kívánják megrendezni a szezonzárót, ezzel is eleget téve annak, hogy a rendezvény másfélszeres pont szorzóval rendelkezzen.

„Nagy izgalommal tekintünk az idei második versenyünk elé, hiszen többek között az abszolút bajnoki cím is ezen a rendezvényen dől el – fogalmazott Jacsó Tibor, a rendező cég, az Észak-Magyarországi Autó és Motorsport Zrt. (ÉMAM Zrt.) vezérigazgatója, melynek stratégiai partnere a legnagyobb régiós multisport klub, a DVTK. – A szervezőmunka gőzerővel zajlik, a különböző megállapodások, engedélyeztetések folyamatban vannak. Bízunk benne, hogy ismét olyan viadalt tudunk majd lebonyolítani ezen a közkedvelt vidéken, amely a versenyzők, a szurkolók és a sportszakma számára is megelégedéssel szolgál.”

A versenynaptárban szereplő időpont azonban az MNASZ Rally Sport Bizottságának kérésére egy héttel későbbre került. Az év utolsó első osztályú rali futamát október 25. és 27. között bonyolítják le olyan pályákon, amelyeket a korábbi években a rali Európa-bajnokság (ERC) mezőnye is használt.

A pontversenyt öt futamot követően Csomós Miklós és Nagy Attila vezeti, akik ráadásul hazai környezetben szállhatnak harcba közös pályafutásuk első bajnoki címéért. A kíhívók azonban ezt szeretnék megakadályozni, ezért borítékolható, hogy a Zemplénben október végén nagy csatára van kilátás.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik