Gyorsasági kamion Eb: címét megvédve hatodszor lett Európa-bajnok Kiss Norbert

TÓTH ANITATÓTH ANITA
Vágólapra másolva!
2024.09.29. 14:42
Fotó: Révész Racing
A kamion Európa-bajnokság utolsó előtti fordulójában, Le Mans-ban Kiss Norbert bebiztosította hatodik Európa-bajnoki címét, sőt a csapatversenyben is biztossá vált a Révész Racing elsősége.

Eltervezte, véghezvitte: Kiss Norbert tudta, mi a matek: ha a vasárnapi első versenyen Jochen Hahn előtt végez – megvan az Európa-bajnoki cím. Persze, aki kicsit is ismeri a magyar versenyzőt, pontosan tudja, hogy ritkán számolgat, az ő szeme előtt mindig a győzelem lebeg. 

A magyar versenyző megnyerte az időmérő edzést – az idén immár tizenkettedszer –, úgyhogy az egyes rajtkockából várhatta a lámpa szabad jelzését. Jól rajtolt, és bár Hahn igyekezett megnehezíteni a dolgát, Kiss megőrizte a vezető pozíciót, sőt, folyamatosan növelte előnyét, és győzelemmel hódította el az újabb Eb-koronát.

„Jól rajtoltam, és bár Jochen Hann egy lehetetlen manőverrel megpróbált kifékezni, sőt, kicsit nekem is jött, szerencsére túléltük a kanyart, és onnantól már sima volt – nyilatkozta Kiss. – Nagyon örülök a győzelemnek, amely bajnoki címet ért. Egész évben gyorsak voltunk, sorra nyertük a versenyeket, úgyhogy méltán lehetünk büszkék az idei teljesítményünkre. Köszönöm a Révész Racingnek és Révész Bálint tulajdonosnak, nélkülük nem sikerülhetett volna.”

A fordított rajtrácsos futamon Kiss két gyönyörű előzést is bemutatott a rajt után, és féltávnál már a negyedik helyen haladt, aminél már nem tudott előrébb kerülni. Ezúttal azonban aligha bánta, hogy lemaradt a dobogóról, hiszen volt mit ünnepelni: az egyéni mellett a csapat Európa-bajnoki címnek is örülhettek. 

Fotó: Kiss Norbi Média

Az Európa-bajnokság ezen a hét végén Jaramában ér véget.

GYORSASÁGI KAMION EURÓPA-BAJNOKSÁG
6. FORDULÓ, LE MANS
3. verseny: 1. Kiss Norbert (magyar, MAN) 23:06.914, 2. J. Hahn (német, Iveco) 4.790 másodperc hátrány, 3. Lenz (német, MAN) 9.612 mp h.
4. verseny: 1. Lukas Hahn (német, Iveco) 23:32.008, 2. Halm (német, Iveco) 0.937 mp h., 3. Lenz 1.340 mp h., 4. Kiss N. 1.615 mp h. 
Az Eb állása: 1. Kiss Norbert 341 pont – már Európa-bajnok, 2. J. Hahn 261, 3. Lenz 203

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik