Kiss a Nürburgringen is nyert a kamion Eb-n!

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2024.07.13. 19:06
Fotó: Kiss Norbi Média
Idei hetedik pole pozícióját is győzelemre váltotta Kiss Norbert a kamion Európa-bajnokság nürburgringi hétvégéjének első versenyén, majd pedig a második fordított rajtrácsos futamon a dobogó harmadik fokára állhatott.


A ZÖLD POKOLBAN is megállíthatatlan volt az ötszörös Európa-bajnok Kiss Norbert – a Révész Racing pilótája előbb megnyerte az időmérő edzést, majd pedig az első versenyt is a folyamatosan változó időjárási körülmények között.

„Jól sikerült a rajtom, tudtam egy kis előnyt szerezni, míg Jochen (Hahn) és Sascha (Lenz) egymással küzdött, utána pedig már csak annyi volt a dolgom, hogy ne hibázzak, és megnyugtató előnyt építsek fel – nyilatkozta Kiss a verseny végén. – Minden tökéletesen alakult, köszönhetően annak, hogy a csapat remek autót adott alám.”

A fordított rajtrácsos viadalon elképesztő előzéseket mutatott be a magyar versenyző, az utolsó kanyarokban is támadta Jochen Hahnt a második helyért, végül azonban a dobogó harmadik fokán ünnepelhetett. A győzelmet a mezőny vagány hölgyversenyzője Stephanie Halm szerezte meg. Kiss statisztikájához tartozik, hogy az idei 16 futam közül mindegyiken dobogóra állhatott.

GYORSASÁGI KAMION, EB, 4. FORDULÓ, NÜRBURGRING
1. verseny: 1. Kiss Norbert (magyar, MAN) 23:01.820, 2. J. Hahn (német, Iveco) 4.854 másodperc hátrány, 3. Lenz (német, MAN) 8.256 mp h. 2. verseny: 1. Stefanie Halm (német, Iveco) 12 kör, 2. J. Hahn 1.010 mp h., 3. Kiss Norbert 1.519 mp h.

Az Európa-bajnokság állása: 1. Kiss Norbert 206 pont, 2. J. Hahn 154, 3. Albacete (spanyol, MAN) 112

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik