Birkózó-vb: felemás folytatás, Wöller nyert, Hatos és Bánkuti kikapott

Vágólapra másolva!
2005.09.26. 12:17
Címkék
A Budapesten zajló 49. kötött-, 38. szabadfogású és 17. női birkózó világbajnokságon az első mérkőzését nyerő Bánkuti Zsolt második mérkőzésén kikapott, Wöller Gergő győzelemmel, Hatos Gábor viszont vereséggel mutatkozott be.
A szabadfogásúak között az 55 kilogrammos mezőnyben induló Bánkutinak a bemelegítéssel volt egyenértékű a libanoni Mohamad Hammad elleni első mérkőzés, ám a nyolcaddöntőben az azeri olimpiai bajnok Namig Abduljajev kifogott rajta. Az esélyesebb versenyző 3-0-ra verte magyar ellenfelét, aki így jobb híján legyőzője jó szereplésében és a vigaszágban bízhat.Bánkutihoz hasonlóan Wöller Gergő is biztosan hozta első mérkőzését: ő a 60 kilogrammosok mezőnyében az észt Jaanek Lips ellen 3-0-ra egy könnyedebb összecsapáson, a folytatásban, már a nyolcaddöntőben a litván Andrius Voitechovskis vár rá.

Nem sikerült ilyen jól a bemutatkozása a hazai közönség előtt Hatos Gábornak a 66 kilogrammosok között.

A magyar birkózó kezdésnek a kazah Leonyid Szpiridonov - olimpiai negyedik helyezett - ellen lépett szőnyegre. A találkozó abszolút kiegyenlített küzdelmet hozott, a végeredmény is döntetlen lett, így jöhetett az akciómentes hosszabbítás, amelyet követően a kazah kedvezményezettségéből pontot csinált.

Hatos, Bánkutihoz hasonlóan legyőzője további jó szereplésében és a vigaszágban bízhat még.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik