Kovács Ágnesék a mennyiségre mennek

Vágólapra másolva!
2006.03.09. 18:26
Címkék
Turi György szakmai irányításával dél-afrikai edzőtáborban készül az idényre, elsősorban a hazai rendezésű Európa-bajnokságra a magyar úszó-válogatott egyik része. Többnyire a Kőbánya SC versenyzőiből álló csapat tagja olimpiai bajnok mellúszónk, Kovács Ágnes is.
Napi tizennégy kilométer víz...
Szabó Miklós
Napi tizennégy kilométer víz...
Napi tizennégy kilométer víz...
Szabó Miklós
Napi tizennégy kilométer víz...

"Az edzőtábor lényege, legfontosabb eleme az alapozás, a kellő fizikai alapok megszerzése – válaszolta a Nemzeti Sport Online kérdésére a Dél-Afrikában tartózkodó Kovács Ágnes. – Naponta tizennégy kilométert úszok, ami bizony elég komoly mennyiségnek számít, éppen ezért fárasztó is egyben. Úgy érzem és az edzői visszajelzések is ezt támasztják alá, jól mennek az edzések, úgyhogy szerintem jó úton haladok a sikeres európa-bajnoki szereplés felé.

A felkészülés jelenlegi szakaszában nincs sok értelme, hogy az időeredményeinket összehasonlítsuk, ugyanis most kizárólag a mennyiségen van a hangsúly és nem a minőségen. Arra majd később kerül sor.

A következő, ránk váró feladat most a két hét múlva megrendezésre kerülő magyar bajnokság, de egy alapozótáborból érkezve ott biztos nem tudunk majd csúcsformában úszni. Az ob idén különben is egy állomás az esztendő fő eseménye, a hazai rendezésű Európa-bajnokság felé vezető úton. Nekünk ott kell majd a csúcsformánkat hozni."

A dél-afrikai edzőtábor elsősorban az alapozó munkáról szól. A hétköznapok a kemény edzéseké, de hétvégenként azért jut idő a pihenésre és a kikapcsolódásra is.

"Az első hétvégen Sun Cityben voltunk, a másodikon meg egy szafari-kiránduláson. Nagyon fontosnak tartom, hogy a kemény munka mellett legalább hétvégenként ki tudjunk kapcsolódni. Fizikailag, valamint mentálisan feltöltődjünk. Nekem elsősorban utóbbira van nagyobb szükségem.

A hétköznapokon az úszás mellett kizárólag a pihenésre marad erőnk meg időnk.

Szerencsére a hotelben, ahol lakunk, teljes ellátásunk van, így mindenben ki vagyunk szolgálva. Nem kell erre külön is figyelnünk, energiát és időt fordítanunk.

A lakhelyünk mindössze öt percre van az uszodától, így az oda-vissza utazgatás sem vesz el tőlünk sok időt. Különben most Lipcsei Krisztina a szobatársam, aki 200 méteres pillangóúszásban indul majd a kontinensviadalon."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik