Az Év Sportolója Gála: kamerák kereszttüzében az Operaház – még 6 nap

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2024.01.02. 10:02
null
Berkesi Judit immár negyedszer lesz háziasszonya a rendezvénynek (Fotó: M4 Sport)
Névadó szponzorként immár kilencedszer közvetíti a gálát az M4 Sport, a képet továbbra is az Antenna Hungária szolgáltatja.

Az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát természetesen a névadó szponzor, a decemberben Prima Primissima-díjas közszolgálati sportcsatorna közvetíti január 8-án 19 óra 30 perces kezdettel a budapesti Operaházból. „Az M4 Sport az idén is nagyon várja a gálát, ami mindig az év egyik csúcseseménye – mondta lapunknak Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója. – Minden esztendőben kiemelt figyelmet kap az esemény, ami azért sem csoda, mert a gála minden évben tele van felejthetetlen jelenetekkel és pillanatokkal, és napokig beszédtémát szolgáltat az országban. Másrészt azért sem meglepő az érdeklődés, mert elképesztően sok sikert értek el a magyar sportolók a most véget érő esztendőben is, annak ellenére, hogy nem olimpiai év volt. Legtöbb nagy sportolónknak a 2024-es éve már a párizsi olimpiára készüléssel telik, ez a január eleji gála még egy utolsó, kiváló alkalom, hogy összehozzuk őket egy társaságba. Akkor már tart a férfi és női vízilabda Eb, aztán nyáron jön a labdarúgó Európa-bajnokság, majd az olimpia, vagyis egy négyéves ciklus legizgalmasabb nyolc-kilenc hónapja áll előttünk. Büszkék vagyunk rá, hogy 2023-ban is majdnem minden magyar sportsikert mi közvetíthettünk élőben, szeretnénk 2024-ben még több magyar sikerről beszámolni képekben és hangban.”     

Hét év után újra páros műsorvezetés lesz a gálán, Berkesi Judit és Tihany Viktor jóvoltából (bővebben keretes írásunkban). „Örülök, hogy újra két műsorvezetője lesz a gálának, és annak is, hogy korábbi kollégánk, Tihany Viktor visszatér a színpadra, ő most már a Sportállamtitkárságon dolgozik – mondja Székely Dávid.  – A Sportállamtitkárság, az M4 Sport és az MSÚSZ együttműködése is azt bizonyítja, mekkora egység van a gála mögött.”

Az M4 Sport a közvetítés mellett különösen kötődik az egyik díjhoz is. Míg ugyanis a többi kategóriában a sportújságírók szavazatai vagy egy szakmai testület döntése alapján választják meg a győztest, a négy éve életre hívott Év sportpillanata díjról – részben – a szurkolók dönthetnek. A tíz jelöltre az M4 Sport honlapján, az m4sport.hu-n lehetett szavazni december 28-ig, a gálát felvezető sajtótájékoztató kezdetéig, ott jelentették be aztán a versenyben maradt három jelöltet is.

Emlékeztetőül a három döntős momentum: Kákosy Olívia parakarate-világbajnoki aranyérmet kap Budapesten; Szoboszlai Dominik szólógólja a Magyarország–Monte­negró labdarúgó Eb-selejtezőn és Vogel Soma „aranyat érő” utolsó ötösvédése a Magyarország–Görögország vízilabda-világbajnoki döntőn.

„A szavazóknak nagyon-nagyon nehéz dolguk volt, óriási viták előzték meg házon belül már a tízes lista összeállítását is – tudjuk meg szintén Székely Dávidtól. – Mindent elmond a verseny szorosságáról, hogy a teniszező Marozsán Fábián Carlos Alcaraz elleni szenzációs győzelme nem fért be a legjobb három közé.”

A tíz közül a legjobb hármat tehát a szurkolók választhatták ki a voksukkal, a döntősök közötti sorrendet viszont már egy szakértői zsűri szavazza meg, amelynek elnöke a legendás rádióriporter, Novotny Zoltán, az MSÚSZ tiszteletbeli elnöke. A gála január 8-án 20 órakor kezdődik, de az M4 Sporton már 19.30-tól elkezdődik a felvezető műsor, az Operaházban a vörös szőnyegnél Csanádi Kristóf fogadja az érkező sportolókat, sztárvendégeket. Az élő adás után a Nemzeti Sporthíradó is a gálával foglalkozik a sportcsatornán, és természetesen a győztesek is először az M4 Sport kamerái előtt szólalnak meg.

Az idén is az Antenna Hungária szakemberei gondoskodnak róla, hogy a nézők élőben követhessék a gálát az M4 Sporton. Az AH csaknem negyven munkatársa dolgozik azon, hogy a közvetítés zavartalan legyen. Mivel az eseménynek ismét a budapesti Operaház ad otthont, a gyönyörű és különleges helyszínen speciális kamerákat és technikákat alkalmazva készül a látványos élő közvetítés. Az Antenna Hungária 2024-ben is házhoz hozza a legizgalmasabb sporteseményeket.

Tudta?
Százéves lesz az idén a Magyar Asztalitenisz-szövetség. Az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála szervezői ebből az alkalomból díjátadónak kérték fel a legendás Jónyer Istvánt, a Nemzet Sportolóját, a Magyar Sportújságírók Szövetsége életműdíjasát az idei gálára. Jónyer 1975-ben egyesben, 1971-ben Klampár Tiborral, 1975-ben Gergely Gáborral párosban, 1979-ben pedig a legendás Jónyer, Klampár, Gergely aranytrió tagjaként csapatban nyert világbajnoki címet.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik