Trükkös versenyre, parádés hétre számít a magyar kapitány a szörf-vb-n

Vágólapra másolva!
2024.07.19. 17:04
A hétvégén Balatonföldvárra várják a szörfösöket (Fotó: Magyar Szörfszövetség)
Trükkös versenyre és parádés hétre számít Utassy Loránd, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a szombaton kezdődő balatonföldvári Techno293 szörfvilágbajnokságon.

 

„Hétfőn kezdődnek az éles futamok. Az előrejelzések szerint jó lesz a szél és néhány fokot lehűl az időjárás. Remélem, 15-20 futamot is sikerül megrendezni. A változó szélviszonyok miatt trükkös verseny lesz, minden adott ahhoz, hogy parádés hetünk legyen” – nyilatkozta a rangos esemény pénteki sajtóközleményében a kapitány.

A szakág meglehetősen nyitott: az U13-astól az U19-es korosztályig indulhatnak szörfösök, sőt, az utóbbi kategóriában azok a felnőttek is szerepelhetnek, akik elég könnyűek ehhez az osztályhoz.

Mivel csaknem 350 sportoló nevezett a viadalra, a magyar rendezők két trapézpályát építettek, ami dupla személyzetet jelent, viszont az ötfős nemzetközi zsűri mindkét pályát elbírálja.

A magyar fiatalok kifejezetten jók és eredményesek ebben a szakágban, a kapitány szerint a lányok között Bósza Borinak van leginkább esélye a sikerre. A fiúk között Morvai Bálint, Kossovics Máté, Gerlits Kristóf, illetve Jancsó Kristóf érhet el kiemelkedő eredményt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik