Asztalitenisz: Lakatos Tamás párosban főtáblára jutott Tuniszban

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.06.21. 18:09
null
A Lakatos Tamás, Amir Hosszein Hodaei magyar, iráni páros a nyolcaddöntőben folytathatja Tuniszban (Fotó: WTT)
A tuniszi asztalitenisz WTT-versenyen egyedüli magyarként induló Lakatos Tamás az iráni  Amir Hosszein Hodaei oldalán párosban a selejtező második fordulóját is sikerrel vette, ezzel feljutott a főtáblára.


Külön utakon jár ezekben a napokban Lakatos Tamás: férfiválogatottunk egyik alapembere a WTT-sorozat tuniszi contender versenyén szerepel, miközben a többiek már Krakkóban, az Európai Játékok helyszínén vannak, s várják a férfi és a női egyes, valamint a vegyes páros pénteki rajtját. Természetesen nem kell semmiféle „különcködésre” gondolni, csupán arról van szó, hogy az Európai Játékokon egyesben országonként legfeljebb ketten indulhatnak, s miután Muskó Péter szövetségi kapitány ott Majoros Bencének és Szudi Ádámnak szavazott bizalmat, Lakatos benevezhetett a WTT-sorozat aktuális állomására.

Tekintve, hogy contender viadalról van szó, a mezőny ennek megfelelő erősségű, a legjobb kínaiak nem indultak, de a világranglista első húsz helyezettjéből a férfiaknál öten, a nőknél pedig hárman így is asztalhoz állnak – persze csak a főtáblás küzdelmek során. Előbb azonban még a selejtezőn kell átverekednie magát annak, aki oda kapott besorolást, így Lakatosnak (világranglista-294.) is meg kell dolgoznia a legjobbak közé jutáshoz. Az már kedden eldőlt, hogy egyesben ez nem sikerült, a kvalifikáció első körében ugyanis négy játszmában kikapott a jóval előrébb jegyzett német Kay Stumpertől (124.) párosban viszont az iráni Amir Hosszein Hodaei (132.) oldalán sikerrel vette az első fordulót. A szerdai folytatás itt is nehezebbnek ígérkezett, ugyanis a túloldalon a Mehdi Bulussza (67.), Ibrahima Diaw (102.) algériai, szenegáli kooperáció állt.

Az esélyek inkább valamivel az ellenfél mellett szóltak, ám Lakatosék a kiélezett szituációkra is jól reagálva 3:0-ra győztek úgy, hogy mindhárom etapot 12:10-re nyerték meg, ráadásul a második és a harmadik játszmában is szettlabdát hárítottak – a magyar, iráni kettős ezzel főtáblás, s csütörtökön a nyolcaddöntőben folytathatja.

WTT-SOROZAT, CONTENDER, TUNISZ
Férfiak.
Páros. Selejtező. 2. forduló:
Lakatos, Hodaei (magyar, iráni)–Bulussza, Diaw (algériai, szenegáli) 3:0 (10, 10, 10)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik