San Marinó-i Nagydíj: Alonso jó Renault-szereplésre számít

Vágólapra másolva!
2006.04.21. 17:07
Címkék
Jó hétvégét jósol a Renault-nak Fernando Alonso, a csapat világbajnok pilótája. A spanyol versenyző az után beszélt a várakozásairól, hogy a Formula–1-es San Marinó-i Nagydíj második szabadedzésén gyorsabb volt az első tréninget megnyerő Michael Schumachernél (Ferrari).

Fernando Alonso szerint ha a Renault csapat mérnökei péntek este a napközben összegyűjtött adatok birtokában megtalálják a megfelelő beállításokat az autón, akkor a világbajnoki címvédő istálló autói erős pozícióból várhatják majd a vasárnapi versenyt.

A 24 éves spanyol versenyző a mai második szabadedzésen 1:25,043 perces idejével három tizedmásodpercet vert Michael Schumacherre, a Ferrari hétszeres világbajnokára. Alonso és Schumacher a tavalyi imolai futamon emlékezetes csatát vívott egymással a győzelemért, és a remekül védekező hispán klasszis végül egy hajszállal megnyerte a San Marinó-i Nagydíjat.

Alonso vasárnap szeretné megszerezni idei harmadik futamgyőzelmét, ami azt jelentené, hogy nem szakad meg a Renault-nak a 2005-ös Kínai Nagydíj óta tartó sikersorozata.

„Szokásos pénteki napon vagyunk túl, a pálya tapadása meglehetősen rossz volt – nyilatkozta a világbajnok. – Az autót nem volt könnyű kormányozni, ezért elkezdtünk a beállításokon dolgozni, hogy jobb legyen. Még nincs minden rendben, ebben a pillanatban túlzott alulkormányzottsággal küszködünk.”

„Ettől függetlenül azt gondolom, hogy gyorsak vagyunk, mint mindig, és a pénteki időeredmények túl sokat nem számítanak – folytatta Alonso. – Ha a ma esti változtatások jóll sikerülnek, azt hiszem, erős pozícióban leszünk a versenyen.”

A Renault másik pilótája, Giancarlo Fisichella Alonsótól eltérően már a Renault új, a mostaninál erősebb V8-as motorját használja, a második szabadedzésen mégis majdnem egy másodpercet „kapott” a csapattárstól.

„Őszintén szólva nehéz napom volt – panaszkodott az olasz sportoló. – Az autó egyensúlya nem jó, a tapadás pedig nagyon gyenge a pályán. A legtöbb gondom a sikánokban van, mert nagyon bizonytalanul viselkedik a kocsi, ami azt jelenti, hogy nem tudom olyan magabiztosan támadni a kanyarokat, mint kellene.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik