San Marinó-i Nagydíj: Montoyát meglepte a Ferrari és a Renault gyorsasága

Vágólapra másolva!
2006.04.21. 17:24
Címkék
Juan Pablo Montoya, a McLaren-Mercedes pilótája csodálkozik a Renault és a Ferrari gyorsaságán. A kolumbiai versenyző erről a San Marinó-i Nagydíj második szabadedzése után beszélt. Montoya a kilencedik helyen zárta a délutáni tréninget, és több mint 1,2 másodperccel volt lassabb az éllovas Fernando Alonsónál.
Juan Pablo Montoyát idegesítette, hogy az edzés végén mindig nagy volt a forgalom
Reuters
Juan Pablo Montoyát idegesítette, hogy az edzés végén mindig nagy volt a forgalom
Juan Pablo Montoyát idegesítette, hogy az edzés végén mindig nagy volt a forgalom
Reuters
Juan Pablo Montoyát idegesítette, hogy az edzés végén mindig nagy volt a forgalom

Juan Pablo Montoya a második szabadedzésen elért kilencedik helye ellenére elégedetten nyilatkozott az autójáról. A McLaren-Mercedes kolumbiai versenyzője számára ugyanakkor meglepetést jelentett a Renault-k és a Ferrarik gyorsasága.

„Mondhatom, hogy örülök, mert az autó elég jól működik – mondta a dél-amerikai pilóta. – Ugyanakkor egy kicsit meglepődtem a Ferrari tempóján, és a végén egy kicsit a Renault-én is. Ennek ellenére azt hiszem, elég közel vagyunk hozzájuk, nem vagyunk nagyon lemaradva.”

„A szabadedzésen két szakaszt teljesítettünk, először hogy lássuk, rendben van-e az egyensúly, aztán arra voltunk kíváncsiak, mi van a gumikkal, és azok is jól működtek – folytatta. – Az edzés elején szerintem jó tempót diktáltunk, a végén pedig egyszerűen csak nagy volt a forgalom. Ez kicsit idegesített, de azért minden rendben van.”

"Az autó határozottan jobb lett, miután rengeteget változtattunk rajta. Úgy érzem, az alulkormányzottságot is sikerül majd kezelnünk."

„A Ferrari nagyon sokat dolgozott ma, és tavaly is láthattuk, hogy bár egész évben küszködtek, ezen a pályán gyorsak voltak. Majd meglátjuk, hogy most valóban jobb már az autójuk, vagy pedig megint csak erről az egy versenyről van szó” – tette hozzá Juan Pablo Montoya.

A McLaren-Mercedes másik pilótája, a világbajnoki pontverseny harmadik helyén álló Kimi Räikkönen a 12. időeredményt érte el a második szabadedzésen, és majdnem másfél másodperccel volt lassabb Alonsónál.

A Jégember ennek ellenére szintén elégedetten tekintett vissza a napra.

„Minden remekül ment, jól kezdődött a hétvége – mondta. – A beállításokon és a gumikon dolgoztunk, és azt mondhatom, hogy bizakodó vagyok. Úgy érzem, a csomag, amit Imolába hoztunk jó, ezért jól kellene szerepelnünk.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik