Fernando Alonso nagy csatát vár a Nürburgringen

Vágólapra másolva!
2006.05.02. 13:52
Címkék
Az összetettben címvédő, s jelenleg is jelentős előnnyel éllovas Fernando Alonso kiélezett, nagy csatát vár az 57. Formula-1-es világbajnokság ötödik futamától, a hétvégén a Nürburgringen sorra kerülő Európa Nagydíjtól. A Renault sztárja úgy véli, elsősorban a McLaren-Mercedes két versenyzője az esélyes, a Ferrari pedig a “sötét ló” lehet.
Reuters
Reuters


“Már eddig is sokkal szorosabb volt a vetélkedés, mint amit a pontverseny állása sugall. Kemény ellenfelekkel kell megküzdenem, sokat számít, hogy állandósult a Michelin-gumik kiváló teljesítménye. Ez lesz most Németországban is, ahol várhatóan a McLaren-Mercedes gyakorolja majd a legnagyobb nyomást a csapatomra, hiszen ellenfelünk az egyik hazai futamára készül” – mondta Alonso a Renault hivatalos futamelőzetesében.

A spanyol klasszis úgy véli, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher imolai győzelme nem jelenti egyértelműen a Ferrari feltámadását.

Nem tudjuk, mennyire tudják állandósítani a teljesítményüket. Egyelőre azon a két versenyen szerepeltek kiválóan, amelyeken tavaly is. A másik két versenyen pedig szenvedtek, mint 2005-ben.

Persze, korai lenne, ha már most azt állítanánk, hogy megismétlődik a tavaly szezon, nem írhatjuk le a Ferrarit. A saját feladatunkra kell összpontosítanunk, hiszen új specifikációjú motorral versenyzek majd, ez mindenképpen előrelépést jelent” – jelentette ki Alonso.

A spanyol klasszis idén kétszer nyert, s kétszer volt második, így előnye megnyugtató. Alonso azonban úgy véli, hosszú út vár még rá, folyamatosan figyelnie kell.

“Egyelőre tökéletesen megbízhatóan versenyzek, ezt folytatnom kell a szezon további részében! Álomszerűen kezdtem az idényt, remélem, ezután sem lesz más a helyzet.

A legutóbbi, imolai futamon is kiválóan szerepeltünk, a második hely remek eredmény. Tudtuk, hogy a Ferrari kemény ellenfél lesz, mégis közel maradtunk hozzájuk, sőt úgy éreztem, a verseny bizonyos részeiben gyorsabb is volt a Renault”.

Fernando Alonso tavaly győzött a Nürburgringen, mögötte Nick Heidfeld és Rubens Barrichello állt dobogóra.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik