A Renault-nál bíznak a „feltámadásban” és Alonso maradásában

Vágólapra másolva!
2008.06.02. 12:35
A francia Renault csapat vezérigazgatója, Carlos Ghosn kijelentette, hogy az idei gyengébb szereplés ellenére a francia istálló még hosszú évekig szeretne a száguldó cirkusz szereplője maradni. A sportvezető azt is elmondta, a megjelent hírekkel ellentétben bízik abban, hogy Fernando Alonso még sokáig a csapatnál marad.
A Renault-nál bíznak abban, hogy Alonso marad a csapatnál
Fotó: Action Images (archív)
A Renault-nál bíznak abban, hogy Alonso marad a csapatnál
A Renault-nál bíznak abban, hogy Alonso marad a csapatnál
Fotó: Action Images (archív)
A Renault-nál bíznak abban, hogy Alonso marad a csapatnál

A Formula–1-ben szereplő Renault csapat vezérigazgatója, Carlos Ghosn az olasz Gazzetta dello Sport című lapnak elmondta, nagyon csalódott a csapat 2008-as gyenge szereplése miatt, de úgy érzi, hogy az idény hátralévő részében képesek lesznek javítani a jelenlegi hetedik helyezésükön a konstruktőrök versenyében.

„Természetesen nem vagyok boldog, hogy az Alonso által, az első futamon, Ausztráliában elért negyedik hely az idei legjobb helyezésünk, de úgy gondolom, hogy az eddigieknél most már csak jobb jöhet” – fogalmazott Ghosn, a 2005-ben és 2006-ban világbajnoki címet ünneplő Renault igazgatója.

A sportvezető hozzátette: „a gyengébb szereplésnek nem lehet olyan következménye, hogy a Renault kiszáll a Formula-1-ből, a csapat még hosszú évekig szeretne a meghatározó tagja lenni a világbajnoki sorozatnak.”

Az igazgató Alonsóról is beszélt a Gazzetta dello Sportnak. „Az, hogy Fernando visszatért hozzánk az egész csapatot motiválja, és jobb eredményekre, még több munkára sarkallja. Bízok benne, hogy a megjelent hírekkel ellentétben – a grandprix.com internetes portál információi szerint 2010-től Ferrariban fog ülni a kétszeres világbajnok – továbbra is nálunk fog versenyezni, persze tisztában vagyunk vele, hogy ehhez versenyképes autót kell biztosítanunk számára…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik