Kubai nyaralást hozott a konyhára a tíz éve megtett fogadás

Vágólapra másolva!
2008.11.03. 15:05
Címkék
A Ladbrokes brit fogadóiroda tájékoztatása szerint egy előrelátó és szerencsés fogadó minden nyereményét összeszámolva a cégnél kötött Formula–1-es fogadások történetének legnagyobb összegét söpörte be.
Hamiltonék boldogsága Peterborough-ban is vitte a prímet
Fotó: Reuters
Hamiltonék boldogsága Peterborough-ban is vitte a prímet
Hamiltonék boldogsága Peterborough-ban is vitte a prímet
Fotó: Reuters
Hamiltonék boldogsága Peterborough-ban is vitte a prímet

A 23 éves Lewis Hamilton vasárnap az utolsó előtti kanyarban megelőzte Timo Glockot, így az ötödik helyen végzett a Brazil Nagydíjon, ami elegendő volt számára, hogy egyetlen ponttal megelőzze összetettben a versenyt megnyerő Felipe Massát.

Az angol pilóta győzelme a Hamilton család és a McLaren-garázs mellett egy meg nem nevezett fogadó számára jelentette a legnagyobb boldogságot. A titokzatos illető ugyanis még 1998 májusában három különböző eseményre összesen 350 angol fontnak megfelelő összeggel fogadott.

Az egyik tétel már tavaly bejött neki a tipplapról: 200 angol fontot (kb. 65 ezer forintot) tett arra, hogy Lewis Hamilton még 23 éves kora előtt futamot nyer a Formula–1-ben. Nos, tavaly a Kanadai Nagydíjon az élen végzett, s akkor még csak 22 éves és 154 napos volt. Ezzel a Peterborough-ból származó ismeretlen 40 ezer fontot kasszírozott.

Vasárnap további 50 ezer fontot (kb. 16 millió forintot) zsebelt be a szerencsés fogadó, mivel 10 évvel ezelőtt 100 fontért megjátszotta, hogy Hamilton 25 éves kora előtt világbajnok lesz – a mclarenes tegnap 23 éves, 8 hónapos és 26 napos volt...

Emellett még további 24 millió forinttal gazdagodott, mivel 50 fontért arra is pénzt tett fel (kombinációban), hogy mindkét fenti esemény – Hamilton világbajnoki címe és 23 év alatti futamgyőzelme – megvalósul.

Tíz esztendeje, 1998-ban Lewis Hamilton 13 éves volt, és éppen bekerült a McLaren fiatal tehetségeket gondozó programjába, ám ez még korai lett volna egy ehhez hasonlóan magabiztos fogadás megkötéséhez.

„Lewist már kiskorában ismertem, s könnyű volt észrevenni, hogy nyilvánvalóan jól vezet, és fantasztikus érzéke van a versenyzéshez” – közölte a nyertes, akinek a fia egyébként Hamilton ellen gokartozott 10-12 évvel ezelőtt.

A személyazonosságát fel nem fedő férfi közölte: családjával elutazik egy kubai nyaralásra, vesz magának egy márkás órát, és a feleségének egy jó autót.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik