Alonso szerint a Renault versenyben lehet a világbajnoki címért

Vágólapra másolva!
2009.04.23. 15:48
Címkék
Fernando Alonso a Bahreini Nagydíj előtt elmondta, a Renault eddigi gyenge teljesítménye ellenére esélyesnek tartja a francia istállót a világbajnoki cím megszerzésére. A vb-t vezető Brawn GP csapatfőnöke, Ross Brawn elégedett istállója eddigi teljesítményével, de esős körülmények között még nem tartja versenyképesnek autóikat.
Alonso szerint a Renault felveszi a versenyt a többi csapattal
Fotó: Action Images (archív)
Alonso szerint a Renault felveszi a versenyt a többi csapattal
Alonso szerint a Renault felveszi a versenyt a többi csapattal
Fotó: Action Images (archív)
Alonso szerint a Renault felveszi a versenyt a többi csapattal

Egyelőre úgy tűnik, hogy a kétszeres világbajnok Fernando Alonso ebben az évben sem lesz harcban a vb-címért a Formula–1-ben. Legalábbis a spanyol pilóta első három nagydíjon szerzett négy pontja erre enged következtetni, ám Alonso mégsem aggódik, versenyképesnek tartja a Renault-t.

„Még mindig harcban lehetünk a világbajnoki címért, nem késtünk le semmiről – mondta Alonso. – A csapat nagyszerű munkát végzett az utóbbi időben, és Kínában megmutattuk, hogy elég gyorsak vagyunk.”

„Az első sorból indulhattam, és ez azt mutatja, hogy jó irányba haladunk – tette hozzá a spanyol. – Még csak a vébé korai szakaszában vagyunk, bizakodó vagyok. A bahreini pályáról kellemes emlékeim vannak, remélem, most is sikerül jó eredményt elérni.”

A Renault-t a konstruktőri világbajnokságon 32 ponttal megelőző, az élen álló Brawn GP csapatfőnöke, Ross Brawn természetesen elégedett csapata eddigi teljesítményével, de esős körülmények között még nem elég jók.

„Ausztráliában, Malajziában és Kínában nagyszerű versenyen vehettünk részt, és nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a csapat az akadályokat vette – mondta Brawn. – Kínában is kiváló munkát végzett a csapat és a pilóták, bár az extrém esős időben egyelőre nem tudtunk versenyezni a győzelemért, de így is jó helyeken zártunk.”

AZ EGYÉNI VILÁGBAJNOKSÁG ÁLLÁSA

1. Button 21
2. Barrichello 15
3. Glock 10
4. Vettel 10
5. Webber 9.5
6. Trulli 8.5
7. Alonso 4
8. Heidfeld 4
9. Hamilton 4
10. Kovalainen 4
11. Rosberg 3.5
12. Buemi 3
13. Bourdais 1

A KONSTRUKTŐRI VB ÁLLÁSA

1. Brawn-Mercedes 36
2. Red Bull-Renault 19.5
3. Toyota 18.5
4. McLaren-Mercedes 8
5. Renault 4
6. BMW-Sauber 4
7. Williams-Toyota 3.5
8. Toro Rosso-Ferrari 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik