Lauda szerint Schumacher már megbánta, hogy 2006-ban visszavonult

Vágólapra másolva!
2009.08.08. 13:50
null
Niki Lauda (jobbra) irigyli Michael Schumachert
Címkék
Ugyan már jó néhány napos a hír, azonban a világ Formula–1-ért rajongó közönségét még mindig a német Michael Schumacher visszatérése tartja lázban. Niki Lauda, a Ferrari és a McLaren korábbi háromszoros világbajnok pilótája szerint Schumacher megállja majd a helyét a fiatalok között.

Niki Lauda mint televíziós kommentátor ma is teljesen naprakész a Formula–1 világát illetően, az osztrák világbajnok szerint Schumi nem érezte jól magát a boxutcában, és – bár biztosan nem így akarta – élni fog a lehetőséggel.

„Egyszer sem láttam rajta, hogy megszabadult volna a versenyzés iránti szenvedélyétől, a motorozást is éppen ezért kezdte el – mondta Lauda. – Azért vonult vissza három éve, mert nem talált kihívást, de biztosan megbánta, hogy így döntött. Most ismét lehetőséget kapott, hogy kipróbálja magát” – nyilatkozta Lauda.

„Még engem is érdekelne egy ilyen lehetőség, a szenvedély ugyanis nem alszik ki teljesen az emberben. Kíváncsiak vagyunk rá, mennyire kerültünk messze a csúcstól, Michael most választ kaphat a kérdésre. Több nincs a visszatérésében, a világbajnoki cím elérhetetlen számára.”

„Az edzettségével nem lesz baj, mentálisan is felkészült, csak néhány olyan aprósággal kell megbirkóznia, mint az autó vagy a pálya ismerete, de ezért is vállalta, ezek is csak növelik a kihívás értékét. És ezért figyel majd rá az egész világ”– jósolt a világbajnok.

KÉSZÜLNEK AZ ÚJAK IS
 Különféle hírek látnak napvilágot a Formula–1-ben jövőre bemutatkozó csapatokról. A legaggasztóbbak a spanyol Camposról szólnak, az egykori F1-es pilóta, Adrian Campos által vezetett gárda állítólag nem úgy halad a felkészüléssel, ahogy tervezte. Erről egyébként Joan Villadelprat, a 2010-re szintén nevező, ám az FIA által elutasított Epsilon-Euskadi vezetője beszélt. Campos cáfolta ezt a hírt, mint mondta, a csapat éppen kamionokat és motorhome-ot vásárol, állásinterjúkat tart, valamint felújítja valenciai főhadiszállását.


Az amerikai USF1 nem kér a fizetős pilótákból, pedig már ketten is bejelentkeztek. Peter Windsor csapatfőnök elárulta, két, GP2-futamgyőztes versenyző szponzorai is állták volna az istálló jövő évi költségvetésének háromnegyedét, de a csapatnak határozott elképzelései vannak, és nincs az a pénz, amely megváltoztatná terveiket.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik