Luca Badoer álma teljesült, bizonyítani akar a Ferrariban

Vágólapra másolva!
2009.08.11. 19:08
null
Badoer a 2008-as barcelonai teszten – most versenyen is bizonyíthat a Ferrarival (Fotó: Action Images)
Címkék
Először kap „bevetési parancsot” Formula–1-es nagydíjon a Ferrariban Luca Badoer, aki 1998 óta teszteli a maranellóiak autóit. Az olasz tesztpilóta, mint ismeretes, Felipe Massa hungaroringi balesete és a beugrónak szánt Michael Schumacher nyakproblémái miatt kap lehetőséget.

„Mint minden olasz autórajongónak, nekem is az volt a gyerekkori álmom, hogy Formula-1-es nagydíjon versenyezhessek egy Ferrarival, és ez végre valóra vált" - mondta Badoer a Ferrari hivatalos honlapjának.

„Nagyon sajnálom, hogy Michael nem tud indulni Valenciában, mert tudom, mennyire vissza akart térni. Tegnap este felhívott, miután beszélt Stefano Domenicalival, és közölte velem a hírt, hogy én leszek a beugró. Tudom, hogy bármikor fordulhatok hozzá tanácsért" - tette hozzá.

Badoer utoljára a teszttilalom miatt 2008 decemberében gyakorolhatott a Ferrarival, tehát az F60-assal még neki sincs tapasztalata.

„Bár a szabályok korlátozták a tesztelést, mindig készen kell állnom a beugrásra, és Felipe balesete után intenzívebb felkészülési programba kezdtem. Semmi problémám nem lesz" - bizakodott az olasz pilóta, aki köszönetet mondott a csapatvezetőknek is.

„Köszönettel tartozom Luca di Montezemolónak és Stefano Domenicalinak, mert megtiszteltek azzal, hogy beültetnek az autóba a következő nagydíjra. Ígérem: bizonyítani fogok nekik és a Ferrari összes rajongójának, akiknek támogatására biztosan számíthatok."

Ferrariban utoljára olasz pilótaként Nicola Larini indult Formula–1-es nagydíjon, szintén beugróként: a 2. helyen végzett az 1994-es imolai futamon. Larini akkor a sérült Jean Alesit helyettesítette.

 

 

 

 

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik