Schumacher egy „régi” Ferrarival tesztel

Vágólapra másolva!
2009.08.10. 13:05
null
Schumacher tovább tesztel
Címkék
Gokart után valódi Ferrarival készül fel a visszatérésre a hétszeres Formula-1-es világbajnok Michael Schumacher. A német klasszis a tervek szerint kedden és szerdán ül volán mögé, és mivel a szabályok nem engedik, hogy az új modellel teszteljen, egy 2007-es Ferrarival rója majd a köröket Mugellóban.

Miután több csapat sem egyezett bele, hogy Michael Schumacher tesztelje az új Ferrarit, kérdéses volt, hogy a Hungaroringen megsérült Felipe Massa helyére beugró német pilóta hogy tud felkészülni az előtte álló versenyekre.

Schumacher 2006 végén felhagyott a versenyzéssel, legalábbis F1-es futamon nem indult. Massa sérülése után azonban újra volán mögé ülhet. A teszttilalom miatt először gokarttal edzett, ám kedden és szerdán már valódi versenyautóba ülhet.

Igaz, a német kiválóság nem a jelenlegi típust fogja tesztelni, hanem a 2007-es autóval rója majd a köröket - erősítette meg szóvivője, Sabine Kehm. Schumacher korábban már vezette a 2007-es modellt, igaz, nem versenyen.

A Ferrari pilótájának visszatérését még korábbi nyaksérülése is megakadályozhatja, amit egy motorbaleset során szerzett. Ha minden jól alakul, úgy a német pilóta augusztus 23-án, a Valenciai Nagydíjon térhet vissza a száguldó cirkuszba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik