Formula-1: Alonso a Ferrarinál akarja befejezni pályafutását

Vágólapra másolva!
2009.10.01. 11:36
Címkék
A tegnap hivatalosan a Ferrarihoz igazoló Fernando Alonso elmondta, az olasz csapatnál szeretné befejezni pályafutását a Formula-1-ben.
Alonso örül, hogy a Ferrarinál folytathatja (Fotó: Reuters)
Alonso örül, hogy a Ferrarinál folytathatja (Fotó: Reuters)

„Bízom benne, hogy sokáig versenyezhetek még, és a Ferrarinál fejezhetem be a pályafutásomat sok győzelemmel a hátam mögött. Úgy gondolom, ez lesz az utolsó csapatom. Innen elmenni minden pilótának visszalépést jelent. A Ferrari több mint egy istálló, és itt akarom befejezni a karrierem" – mondta Alonso.

Mint beszámoltunk róla, a Ferrari tegnap jelentette be hivatalosan, hogy a kétszeres világbajnok spanyol pilóta 2010-től az olasz istállónál folytatja pályafutását.

A Ferrarival kapcsolatos hír, hogy a maranellóiak hivatalos honlapjukon cáfolták azokat a híreket, melyek szerint Alonso évi 25 millió eurót keres majd új csapatánál.

„Az újságokat olvasva azt hihetik néhányan, hogy aranyláz van Maranellóban. Számos találgatás jelent meg Fernando Alonso szerződéséről a lapokban, és a legtöbben a fizetéséről írtak. A sajtóban megjelent számok teljes mértékben valótlanok. Nem szabad elfelejteni, hogy milyen gazdasági helyzetben vagyunk" – olvasható a Ferrari hivatalos honlapján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik