Formula-1: a GP2-es bajnok Maldonado tesztel a Williamsszel

Vágólapra másolva!
2010.10.25. 11:58
Címkék
Tovább nőtt Pastor Maldonado, a GP2 idei bajnokának esélye arra, hogy F1-es szerződést kapjon. A venezuelai versenyző meghívást kapott a Williams-istállótól a november 16-án és 17-én esedékes abu-dzabi tesztelésre, amelyen csak kevés F1-es rutinnal rendelkező pilóták vehetnek részt.

Már egy ideje pletykálnak arról, hogy a magával szponzorokat is hozó Maldonado váltja a Williamsnél Nico Hülkenberget, a GP2 tavalyi bajnokát, és ez a tesztlehetőség újabb jel arra, hogy a pénz is beleszól abba, ki lesz Rubens Barrichello csapattársa. Patrick Head, a csapat egyik tulajdonosa a hétvégén elmondta, kár lenne Hülkenberget elbocsátani, de a csapatnak minden fillérre szüksége van.

Maldonado, aki 2004-ben olasz Formula–2000-es bajnokként a Minardinál tesztelt már F1-es autót, negyedik idényében lett a GP2 bajnoka, bár Monte-Carlóban mindig jól ment neki a versenyzés, minden évben dobogóra állt a hercegségben.

Maldonado mellett Dean Stoneman vezetheti a Williams-Cosworthot az F1-es idényzáró utáni napokban, ő a Williams által épített kasznikat használó Formula–2-es bajnokság győzteseként szerzett jogot a körözésre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik