F1: Alonso „lehülyézte” a csapatát a rádión Monzában

Vágólapra másolva!
2013.09.07. 16:12
Fernando Alonso gyakorlatilag lehülyézte csapatát a szombati időmérő edzésen. A spanyol versenyzőnek a tervek szerint szélárnyékot kellett volna kapnia Felipe Massától a hosszú egyenesekben, de a brazil túlságosan távol volt tőle, és végül jobb időt is futott, megelőzve őt. Alonso a rádión szólt be, még bőven a gyors kör előtt – az Olasz Nagydíjon olaszul a Ferrarinak Monzában, miközben Luca di Montezemolo elnök is a helyszínen tartózkodott…

Alonso a gyors köre elején arra panaszkodott, hogy Massa túlságosan elhúzott tőle. „Felipe túl gyors" – szólt az üzenet, amelyet a tévéadásban is hallani lehetett.

Még ezt megelőzően mérgesen beszélt: „Miért engedtétek, hogy annyira elhúzzon tőlem? Mekkora zsenik vagytok, mamma mia, srácok!"

A „zsenik”, mondani sem kell, ironikus volt, és még arra az esetre vonatkozott, amikor a felvezető körükben közéjük keveredett Jean-Éric Vergne. Ám azt gyorsan megoldották, és Massa elengedte a franciát.

Alonso aztán az edzés végén megköszönte Massának a segítséget, és a kamerák elé állva is visszafogott volt.

„Az elmúlt időszak közepes időmérői után elég jó eredményt értünk el, a Mercedeseket és a Lotusokat is megelőztük. Az ötödik rajthely nem rossz, legalább látom a Red Bullok hátsó légterelőjét. A lényeg, hogy a verseny elején a közelükben maradjak, és utána az időjárás is szerepet kapjon, jó lenne, ha esne – mondta Alonso, akinél rákérdeztek, mit szól az időmérő harmadik szakaszában történtekhez. – Elégedett vagyok azzal, ami a harmadik szakaszban történt."

Rövidre zárta a témát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik