F1: A motor körről körre vesztett az erejéből - Alonso

Vágólapra másolva!
2014.04.05. 18:46
Fernando Alonso Ferrarijának ereje az egyenesekben körről körre csökkent a Bahreini Nagydíj időmérő edzésén, s ennek nagy szerepe volt abban, hogy a spanyol csak a 10. helyet szerezte meg – bár Daniel Ricciardo büntetése miatt a 9. helyről rajtol.

„Az autó az egyenesekben körről körre veszített az erejéből, nem tudom mi történhetett, de ennek szerepe volt abban, hogy csak a 10. lettem – mondta Alonso. – Biztos, hogy nem lesz könnyű a verseny, akik előlem indulnak, nagyon gyorsak, és mögém is került néhány gyors autó. Nagyon kell a jó rajt, hogy az elején az élbolyban haladjak. Az jól jön, hogy Ricciardo visszasorolásával a pálya tisztább oldalára kerülök. Nem tudom, mi a jó stratégia, ezt még csak ezután beszéljük meg, lehet két kiállás, lehet három is.”Alonso. – Biztos, hogy nem lesz könnyű a verseny, akik előlem indulnak, nagyon gyorsak, és mögém is került néhány gyors autó. Nagyon kell a jó rajt, hogy az elején az élbolyban haladjak. Az jól jön, hogy Ricciardo visszasorolásával a pálya tisztább oldalára kerülök. Nem tudom, mi a jó stratégia, ezt még csak ezután beszéljük meg, lehet két kiállás, lehet három is.”

Alonso azt mondta, a Ferrari a nem várt motorproblémák nélkül is elmarad a várakozásoktól.

„Nem vagyunk gyorsak, ráadásul olykor olyan hibák hátráltatnak, amik elkerülhetőek lennének. Ilyen volt Ausztráliában az elektromos motor rajt utáni leállása és a mostani erővesztés is. A Kínai Nagydíjra jó lenne előrébb lépni” – mondta Alonso.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik