Hamilton szoros csatában az élen a második spanyolországi edzésen

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.06.21. 16:35
Hamilton a leggyorsabb a spanyolországi pénteken (Fotó: AFP)
Lewis Hamilton (Mercedes) zárt az élen a Formula–1-es Spanyol Nagydíj második szabadedzésén. Mögötte Carlos Sainz Jr. (Ferrari) és Lando Norris (McLaren) érkezett, míg az első ötös sorát Pierre Gasly (Alpine) és Max Verstappen (Red Bull) tette teljessé.

 

Lando Norris elsőségével vette kezdetét az 54. Spanyol Nagydíj hétvégéje, a brit 24 ezreddel előzte meg a favoritnak kikiáltott Max Verstappent, míg az első ötös sorát Carlos Sainz Jr., George Russell, valamint Sergio Pérez zárta. Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy míg az első kettős a lágy, a többiek a közepes gumin érték el a legjobb idejüket, így nem lehetett messzemenő következtetéseket levonni arra vonatkozóan, melyik alakulat milyen formában vágott neki az idény tizedik versenyhétvégéjének.

A második edzésen teljessé vált a mezőny, autóba ülhetett ugyanis Nico Hülkenberg is – a német pilóta autóját Oliver Bearman vezette az első órában.

Az első gyors köröket követően Russell nevével kezdődött az időlista, őt két honfitársa, Lando Norris, valamint Lewis Hamilton követte, míg az első ötös sorát az egyensúlyra panaszkodó Verstappen és Sainz zárta, miközben a mezőny végén a két Williams-pilóta foglalt helyet.

A lágy gumis körök már félidő előtt elkezdtek záporozni a Circuit de Catalunyán, az időmérős szimulációk végén Hamilton állt az élen, igaz, előnye nem volt számottevő, hiszen a második Sainz lemaradása 22, míg a harmadik Norrisé 55 ezred volt. A negyedik helyen meglepetésre Pierre Gasly érkezett, míg a címvédő „csak” az ötödik helyet foglalta el. A Red Bull-os hátránya szűk két és fél tized volt.

A mezőny ezt követően már a hosszú etapokra összpontosított, így változás már nem történt az élen, Hamilton elsőségével zárult a spanyolországi péntek, míg az első ötös sorát Sainz, Norris, Gasly és Verstappen tette teljessé. A hatodik Leclerc lett, utána Oscar Piastri, Russell, Esteban Ocon, valamint Valtteri Bottas következett az első tízben. Pérez a tizenharmadik, az Aston Martin-versenyzők közül Fernando Alonso a tizennegyedik, Lance Stroll a tizennyolcadik lett.

Folytatás szombaton 12 óra 30 perckor a harmadik szabadedzéssel.

 
54. SPANYOL NAGYDÍJ
Június 21., PÉNTEK
1. szabadedzés1. Norris 1:14.228
2. szabadedzés1. Hamilton 1:13.264
Június 22., SZOMBAT
3. szabadedzés12.30–13.30
Időmérő16.00–17.00
Június 23., VASÁRNAP
A verseny (66 kör, 307.236 km) rajtja:15.00
KÖVETKEZŐ VERSENYEK
Osztrák Nagydíj, SpielbergJúnius 30., 15.00
Brit Nagydíj, SilverstoneJúlius 7., 16.00
Magyar Nagydíj, MogyoródJúlius 21., 15.00

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik